Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 22 - 2009

Definitieve besluiten

Verleende milieuvergunning

* Op 20 mei 2009 is een vergunning verleend aan Maatschap De Bresser. De vergunning heeft betrekking op een veranderingsvergunning van een agrarisch bedrijf aan het adres Broomsedijk 7 te Best.

Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.
Stukken inzien of beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep
Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop be-trekking hebbende stukken liggen vanaf 27 mei t/m 7 juli 2009 elke werkdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:

* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te heb-ben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 8 juli 2009 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

Verleende vergunning tot tijdelijke verhuur op grond van de leegstandwet

* Op 20 mei 2009 is een vergunning verleend aan Gemeente Best. De vergunning heeft betrek-king op de huur en verhuur van de leegstaande woonruimte aan het adres Parallelweg 3.

Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Overige bekendmakingen

Meldingen op grond van het activiteitenbesluit
Ter informatie delen wij mede dat van de volgende bedrijven meldingen zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:
* Special Mechanics, reparatiebedrijf van auto instrumenten, gelegen aan de Bedrijfsweg 5.

* Biglin, montagebedrijf van kunststofkozijnen, gelegen aan de Fabrieksweg 18.

Concept beleidsnotitie APV Aquabest 2009
In 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders de `Beleidsnotitie APV ten behoeve van Recreatieterrein Aquabest' vastgesteld. Deze beleidsnotitie heeft tot doel om nadere invulling te geven aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor wat betreft de bepalingen die te maken hebben met evenementen en grootschalige activiteiten op Aquabest en de daarmee gepaard gaande geluidbelasting naar de omgeving. Na de vaststelling in 2006 is bij de betrokken partijen de behoefte ontstaan om de beleidsnotitie te actualiseren. Op 19 mei 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders de geactualiseerde beleidsnotitie `APV Aquabest 2009' vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:

* De maanden mei en september worden toegevoegd aan de maanden waaruit gekozen wordt om twee evenementen te houden.
* De mogelijkheid wordt geboden om ook buiten de weekeinden bedrijfsfeesten te kunnen organiseren die de omvang van een evenement kunnen hebben en waarvoor dan ook een ontheffing moet worden aangevraagd.

* Er wordt gelegenheid geboden om bij één evenement per jaar een eindshow te geven die tot een kwartier na de gebruikelijke eindtijd mag duren (Extrema).

De beleidsnotitie ligt vanaf 27 mei t/m 23 juni 2009 ter inzage bij team Vergunningen, kamer 0.31. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer T. van Bergen van team Vergunningen gemeente Best, via telefoonnummer (0499) 360 911.