Onweersbuien houden Nederlanders wakker

26/05/2009 08:13

Buienradar.nl

ARNHEM - De onweersbuien van afgelopen avond en nacht hielden veel Nederlanders wakker. In totaal werden er ruim 200.000 bliksem waarnemingen geregistreerd door Buienradar.nl. De weersite noteerde ruim een miljoen bezoekers maandagavond tussen 21:00 uur en middernacht.

"Het was een spectaculaire avond voor ons" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar.nl. "Zowel qua bezoekers naar de website als de continue lichtshow die buiten aan de gang was. We moesten alle zeilen bijzetten want een dergelijke toestroom in zo'n korte periode naar de website hebben we nog nooit gehad".

De cumulatieve neerslag van vannacht toont veel plekken met meer dan 50 millimeter regen en uitschieters naar 70-80 millimeter. "We hebben veel meldingen van mensen gehad die wateroverlast hadden en van mensen die het een angstige situatie vonden".

Zelfs na middernacht werden de buien op de voet gevolgd. Nog voordat de zon opkwam deze morgen stond de bezoekersteller al ruim boven de 300.000" aldus Rijkaart. Op dit moment raadplegen mensen met name de radarbeelden van afgelopen nacht via het archief om te zien wat voor een natuurgeweld over hun hoofden is getrokken.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Edwin Rijkaart 026-3513830 / 06-53248315 / edwin@buienradar.nl of kijken op http://www.buienradar.nl





http://www.buienradar.nl