Koninklijke Ahold


Ahold benoemt Jan van Dam als President en CEO van Albert/Hypernova

Ahold maakt bekend dat Jan van Dam is benoemd als President en CEO van Albert/Hypernova, de supermarktketen van Ahold in Tsjechië en Slowakije.

Van Dam, op dit moment algemeen directeur van Etos, start op 10 augustus 2009 als opvolger van Johan Boeijenga, die sinds 1988 bij Ahold werkt in verschillende managementposities. Boeijenga, die sinds 2006 leiding gaf aan de herstructurering en rebranding van Albert/Hypernova, heeft besloten om zijn loopbaan buiten Ahold en binnen Nederland voort te zetten.

Jan van Dam (37) begon zijn loopbaan bij Ahold in 1996 als management trainee, bekleedde sindsdien een aantal sleutelposities in de supermarktorganisatie van Albert Heijn en was algemeen directeur van Gall&Gall. Etos is onder de hoede van Van Dam flink gegroeid. Het opende vorig jaar haar 500ste winkel en werd in 2008 en 2009 door consumenten gekozen als beste drogist van Nederland.

Jan wordt bij Etos opgevolgd door Jan Willem Koch (42), nu nog Unit Manager Vers bij Albert Heijn. Voordat hij deze functie op zich nam in 2007 werkte hij in de internationale retailmerkenindustrie in branding en marketing banen, onder andere bij Sara Lee/Douwe Egberts en Unilever.



Koninklijke Ahold