Gemeente Soest

.

Aantal verkeersongevallen in Soest gedaald

26 mei

In 2008 is het door de politie geregistreerde aantal ongevallen met letsel in de gemeente Soest afgenomen. Hiermee wordt de dalende tendens uit de voorgaande jaren voortgezet.

De cijfers, die gebaseerd zijn op gemeentelijke wegen van Soest, tellen in 2005 in totaal 64 ongevallen met letsel, in 2008 zijn dat er 51. Over diezelfde periode is het aantal ongevallen met dodelijke afloop van 5 in 2005 gedaald naar 1 in 2008, het aantal ongevallen met ziekenhuisgewonden is licht gedaald (maar wel gestegen t.o.v het jaar 2007) en het aantal ongevallen met overig letsel (licht gewonden) is gedaald van 44 naar 36.

Binnen ongevallencijfers is ook het aantal black-spots belangrijk. Een black-spot is een locatie met zes of meer letselongevallen in de afgelopen drie jaren. In 2007 waren er drie black-spots, namelijk de Birkstraat, de rotonde Dalweg-Beukenlaan en de rotonde Dalweg-Steenhoffstraat. Opvallend is dat in 2008 op twee van deze black-spots geen ongevallen met letsel hebben plaatsgevonden. Bovendien is het aantal ongevallen met letsel op de locatie Dalweg-Beukenlaan de afgelopen drie jaar afgenomen naar 3, waarmee deze locatie als black-spot vervalt.

"Verkeersveiligheid is en blijft een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente Soest. Zo zijn er in 2008 verkeerskundige maatregelen genomen om de verkeersveiligheid op de Birkstraat te vergroten" legt wethouder Lemmen uit.