Ingezonden persbericht


Siemens PLM Software introduceert Solid Edge met Synchronous Technology 2 ~ Nieuwe mogelijkheden voor part en assembly modeling, sheet metal, CAE en PDM ~

's-Hertogenbosch, 26 mei 2009 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), introduceert Solid Edge® met Synchronous Technology 2. Dit is de tweede versie van Solid Edge met Siemens PLM Software's Synchronous Technology, de eerste history-free feature based modeling-technologie in de PLM-industrie, waarmee gebruikers sneller kunnen inspelen op behoeftes uit de markt.

Solid Edge is het kernonderdeel van het Velocity Series(TM) portfolio en combineert de snelheid en flexibiliteit van direct modeling met de nauwgezette controle van dimensie-gedreven ontwerp. De nieuwste versie van Solid Edge maakt nog meer gebruik van Synchronous Technology, met verbeterde mogelijkheden voor part en assembly modeling en een nieuwe sheet metal-applicatie. Met deze versie introduceert Siemens PLM Software ook een nieuwe ingebouwde FEA tool en een PDM integratie, de laatste gebruikmakend van de nieuwste Microsoft SharePoint platforms.

"De nieuwe versie van Solid Edge met Synchronous Technology is een belangrijke uitbreiding, met toevoegingen op het gebied van part en assembly modeling, waaronder intelligent sheet metal ontwerp", aldus Dr. Ken Versprille, PLM Research Director bij CPDA. "In ons diepgaande onderzoek van vorig jaar hebben we Synchronous Technology gepositioneerd als een belangrijke toevoeging in solid modeling. Ook voorspelden we dat deze technologie een positief effect zou hebben op de industrie. Deze introductie bewijst dat we gelijk hadden, gezien de kracht en robuustheid van deze manier van modeling. Interviews met eindgebruikers hebben aangetoond hoeveel tijd ze kunnen besparen in de ontwerpcyclus. Er is sprake van verbeterde modeling-technieken, de introductie van een nieuwe FEA-applicatie, Solid Edge Simulation, en de verdere implementatie van Solid Edge's Insight data management tool op de nieuwste Microsoft SharePoint-platforms: dit alles biedt een win-win situatie voor zowel Solid Edge als zijn gebruikers."

Synchronized part en assembly modeling
De nieuwste versie van Solid Edge met Synchronous Technology verbetert part en assembly modeling voor ingewikkelde feature-opbouw en geavanceerde schetstools, waarmee veel tijd kan worden bespaard. Solid Edge verbetert de datamigratie van 2D naar 3D door de mogelijkheid om 2D-dimensies te importeren en om te zetten in 3D driving dimensions tijdens het ontwerp van een model. 3D ontwerpen kunnen zo door gebruikers gebaseerd worden op een 2D ontwerp. Daarnaast kunnen Live Sections worden gebruikt om het wijzigen van 3D modellen te vereenvoudigen; gebruikers kunnen 2D doorsnedes van een 3D model bewerken en tegelijkertijd het 3D model in real-time updaten.

Nieuwe toepassing voor sheet metal ontwerp
De nieuwste technologie van Solid Edge is nu ook doorgevoerd op sheet metal ontwerp, door de introductie van een feature-based, history free 3D ontwerp-applicatie voor het modeleren van plaatwerkonderdelen.

Sheet metal is de tweede applicatie die gebruik maakt van Synchronous Technology (CAM Express was de eerste en werd afgelopen december geïntroduceerd). Synchronous Technology maakt hogere productiviteit mogelijk in de sheet metal omgeving, zodat gebruikers modellen kunnen creëren met minder planning vooraf, veranderingen kunnen doorvoeren met ongelimiteerde flexibiliteit en gegevens van leveranciers effectiever kunnen hergebruiken en bewerken.

"Een processpecifieke applicatie zoals sheet metal is een goed voorbeeld van een ontwerpdiscipline die software vereist met speciale vaardigheden en unieke features", zegt Dan Staples, director van Solid Edge Product Development bij Siemens PLM Software. "Door middel van Synchronous Technology kunnen onze sheet metal klanten enorm veel tijd besparen in het ontwerp. Nu Synchronous Technology is toegevoegd aan sheet metal, is duidelijk te zien hoe breed inzetbaar deze technologie is."

Solid Edge Simulation voor FEA
Solid Edge Simulation is een nieuwe, optionele analysetool binnen het CAD-systeem, waarmee gebruikers ontwerpvalidatie kunnen toepassen op onderdelen en samenstellingen uit een eerder stadium van het productontwikkelingsproces, wat weer zorgt voor een snellere time to market en gereduceerde kosten voor fysieke prototypes. Het is gebaseerd op de Femap® finite element modeling software en op de solver-technologie van NX(TM) Nastran®, ingebouwd in de gebuikersinterface van Solid Edge. Ontwerpers en engineers kunnen het eenvoudig toepassen, wat het gebruik van simulatie binnen Solid Edge stimuleert en dat levert uiteindelijk weer meer ontwerpinnovatie op. Synchronous Technology in Solid Edge Simulation kan ook worden gebruikt om simulatiemodellen eenvoudiger te prepareren en verfijningen in het ontwerp sneller door te voeren.

"Deze economische tijd dwingt engineers om meer zelf te doen dan ooit tevoren", zegt Bill McClure, vice president of Product Development for Velocity Series bij Siemens PLM Software. "Door FEA in Solid Edge te integreren kunnen meer ontwerpen in minder tijd worden gesimuleerd zonder dit werk te hoeven uitbesteden. Hierdoor kunnen bedrijven sneller inspelen op behoeftes van de klant, met een hogere kwaliteit en lagere kosten."

Solid Edge met Insight voor Design Data Management met Microsoft SharePoint De nieuwe versie van Solid Edge kent een aantal verbeteringen van de embedded Insight(TM) Design Data Management applicatie, een belangrijk onderdeel van de Velocity Series strategie voor schaalbare PDM, die ook het Teamcenter® Express platform omvat.

"Solid Edge Insight op SharePoint Server voegt Design Data Management toe voor samenwerking tussen MKB-bedrijven", zegt Don Richardson, director Global Innovation and PLM Industry Strategy bij Microsoft. "Siemens PLM Software, een partner die al lange tijd gewaardeerd wordt door Microsoft, gebruikt SharePoint services al sinds 2001 en blijft de nieuwste Microsoft-technologieën doorvoeren in zijn PLM-applicaties, om zo in te kunnen spelen op de klantbehoeften."

Solid Edge met Insight maakt gebruik van het nieuwste Microsoft SharePoint® platform voor een verbeterde samenwerking, snellere release workflows en uitgebreide beveiligingsmogelijkheden van Windows SharePoint Services (WSS) 3.0 en Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS). Solid Edge met Insight, dat gebruikt maakte van de eerste versie van SharePoint, werd in 2001 geïntroduceerd, en heeft inmiddels meer dan duizend gebruikers. Doordat Insight nu gebruik maakt van het laatste platform van SharePoint, kunnen gebruikers kosten van het inzetten van PDM reduceren, net als supportkosten. Microsoft SharePoint is met name populair bij kleine tot middelgrote bedrijven (MKB) en kent wereldwijd al meer dan 100 miljoen gebruikers.

Beschikbaarheid
Beschikbaarheid van Solid Edge met Synchronous Technology 2 wordt deze zomer verwacht. Voor meer informatie, zie de introductieblog: http://siemens.pmhclients.com/index.php/solid-edge-with-synchronous-technology=wwiia400200.

(1021 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 6 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en -ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.

Voor meer informatie over Siemens PLM Software kunt u contact opnemen met Janneke Stork: Tel: +31 (0) 73 680 2500
E-mail: janneke.stork@siemens.com

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Siemens-PLM-Software/c/382 of contact opnemen met Freek Janssen van LEWIS PR: Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com

--
LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

Beeldmateriaal van hoge resolutie is te vinden op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Siemens-PLM-Software/Siemens-PLM-Software-introduceert-Solid-Edge-met-Synchronous-Technology-2/n/4532