Ingezonden persbericht




Het Russische S7 Airlines treedt toe tot de oneworld alliantie

Dinsdag, 26 mei 2009: De belangrijkste binnenlandse luchtvaartmaatschappij van Rusland, S7 Airlines, zal toetreden tot oneworld®, de belangrijkste kwaliteitsalliantie ter wereld.

Nadat het door de tien huidige leden van de alliantie, waaronder enkele van de beste en grootste namen uit de luchtvaartindustrie, unaniem gekozen is om aan boord te komen, zal S7 lid worden van oneworld in 2010.

Als eerste stap zal het netwerk van S7 vanaf 1 juni worden toegevoegd aan het Global Explorer rond-de-wereld tarief, dat wordt aangeboden door alle oneworld leden en enkele luchtvaartmaatschappijen die niet tot de alliantie behoren.

British Airways zal S7 ondersteunen als oneworld sponsor, tijdens het 18-maanden durende alliantie implementatie programma.

De toetreding tot oneworld S7 zal één van de meest uitgebreide netwerken met betrekking tot Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten koppelen aan oneworld's ongeëvenaarde wereldwijde netwerk, met als enige alliantie luchtvaartmaatschappijen in elk continent.

S7 vliegt naar 72 bestemmingen wereldwijd - waarvan 38 in Rusland. S7 voegt 54 steden toe aan de oneworld map - waarvan 35 in Rusland. Daarnaast voegt het acht landen toe aan het netwerk van de alliantie - Armenië, Azerbeidjaan, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan.

Het netwerk van oneworld breidt zich hiermee uit tot bijna 750 bestemmingen en bijna 150 landen, aangevlogen door een gecombineerde vloot van 2.300 toestellen die bijna 8.500 vluchten per dag uitvoeren en meer dan 330 miljoen passagiers per jaar vervoeren.

S7 is de grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland als het gaat om binnenlands passagiersvervoer, de kwaliteit van klantenservice en innovatie. Het is merendeels particulier bezit.

Het is de eerste luchtvaartmaatschappij in Rusland die is overgestapt naar een volledig in het westen gebouwde Airbus en Boeing vloot. Het is ook de eerste in Rusland die overgaat op volledige elektronische ticketing en online reserveringen en sales. S7 is in het bezit van de internationaal erkende IOSA (International Air Transport Association Operational Safety Audit) certificering, dat vernieuwd werd in oktober 2008.

Het biedt een twee-klasse in-flight product volgens de internationale normen op alle vluchten - Business Class en Economy.

Het Russische S7 treedt toe tot oneworld .2

De vloot, gedecoreerd in een opvallend fel groene aankleding, omvat 26 Airbus A320 family types, zeven Airbus A310 en twee Boeing 767s, met een gemiddelde leeftijd van negen jaar.

S7 vervoerde 6,1 miljoen passagiers in 2008, met een groter aandeel van de binnenlandse Russische markt dan welke andere luchtvaartmaatschappij dan ook. Met inbegrip van haar internationale netwerk, is S7 de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland.

S7's belangrijkste hub, Moskou Domodedovo - de modernste luchthaven van de hoofdstad - wordt ook door oneworld leden American Airlines, British Airways, Iberia, Japan Airlines en Royal Jordanian aangevlogen. Haar secundaire hubs zijn Novosibirsk en Irkutsk. Haar internationale bestemmingen omvatten oneworld hubs Madrid en Bangkok.

Naast Moskou Domodedovo, vliegen oneworld's huidige leden op dit moment naar drie andere Russische bestemmingen - Moskou Sheremetyevo, St. Petersburg en Jekaterinenburg.

In de komende maanden zal S7 belangrijke interne processen overnemen die in lijn zijn met de oneworld eisen, de IT systemen koppelen aan dat van de oneworld partners en een uitgebreide personeelstraining en communicatieprogramma's uitvoeren om er zeker van te zijn dat de medewerkers van S7 wereldwijd klaar staan om oneworld's klantenservices en voordelen vanaf dag één te kunnen leveren.

Een exacte datum voor de toetreding in 2010 zal worden bevestigd, zodra alle pre-toetredings vereisten voldoende vooruitgang hebben geboekt.

Willie Walsh, Chief Executive van British Airways, S7's oneworld sponsor, verklaarde: "S7 is een perfecte match voor oneworld. Het heeft een sterke focus op klantenservice en veiligheid en haar netwerk zal effectief kunnen integreren met het oneworld netwerk. oneworld's prioriteit is de kwaliteit, in plaats van de kwantiteit van de leden, waardoor British Airways blij is om onze relatie met S7 verder te ontwikkelen door als sponsor voor toetreding tot de alliantie op te treden."

oneworld Managing Partner John McCulloch voegt toe: "S7 vult één van de weinige resterende oneworld lidmaatschap 'blanco ruimtes' in met een luchtvaartmaatschappij die voldoet aan de kwaliteitseisen van de alliantie. oneworld's aanwezigheid in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten zal substantieel worden uitgebreid, terwijl S7 haar klanten een echt mondiaal netwerk van kwaliteitspartners kan bieden. We zijn blij om hen te verwelkomen bij de oneworld alliantie."

S7 Chief Executive Vladimir Obyedkov zei: "S7 Airlines is verheugd om tot 's werelds beste kwaliteitsalliantie toe te treden. Deel uitmaken van oneworld is één van de belangrijkste stappen in de geschiedenis van S7. Het maakt het ons mogelijk om onze klanten een echt mondiaal netwerk te bieden met partners die enkele van de meest bekende en meest gewaardeerde luchtvaartmaatschappijen ter wereld omvatten, terwijl onze frequent flyers meer mogelijkheden krijgen om mijlen te sparen en te verzilveren en genieten van alle andere voordelen. Het zal ons ook financieel versterken, door opbrengsten van passagiers die op ons netwerk overstappen via onze oneworld partners en door de mogelijkheden tot kostenverlaging die de alliantie met zich meebrengt.

Beeldmateriaal

Een selectie van hoge resolutie beelden en het logo van S7 kunnen worden gedownload via: www.oneworld.com/ow/news-and-information/gallery/list?categoryID=4&subCategoryID=11

Een selectie van hoge resolutie beelden en logo's van oneworld en haar huisige leden kunnen worden gedownload via: www.oneworld.com/ow/news-and-information/corporate-image-gallery

Meer over S7 Airlines

S7 is een van de meest progressieve luchtvaartmaatschappijen in Rusland, en geeft passagiers nieuwe servicenormen, ondersteund door het gebruik van de laatste technologieën. De oorsprong van S7 ligt in 1957, maar haar merknaam veranderde drie jaar geleden van Sibir Airlines met een radicale rebranding om zich van haar concurrenten te onderscheiden als klantvriendelijke, kwaliteits- en moderne luchtvaartmaatschappij - en won de jaarlijkse nationale onderscheiding "People's mark/Brand No 1 in Rusland".

Het Russische S7 treedt toe tot oneworld .3

De luchtvaartmaatschappij genereerde winsten van US$108 miljoen (operating) en US$3 miljoen (netto) in 2008 op een omzet van US$1,7 miljard. S7 telt 3.354 medewerkers en maakt gebruik van SITA als haar belangrijkste IT-platform.

S7 heeft al bilaterale sales banden met alle oneworld partners die naar haar Moskou Domodedovo hub vliegen - American Airlines, British Airways, Iberia, Japan Airlines en Royal Jordanian.

Haar grootste aandeelhouder is Natalia Fileva, met een bezit van 64 procent. Andere particuliere investeerders bezitten een aandeel van 11 procent en de overige 25 procent is staatseigendom.

Haar charter dochtermaatschappij Globus zal niet onder de oneworld overeenkomst vallen.

S7's Engelstalige website is www.s7.ru/en/index.html. Het beschikt tevens over websites in het Russisch en Duits.

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana en haar dochteronderneming Click Mexicana worden in 2009 lid van de alliantie.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens. oneworld biedt ook meer alliantietarieven dan welke andere alliantie dan ook.

oneworld haalde op de 2008 World Travel Awards voor het zesde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen. Het is de enige winnaar van deze onderscheiding sinds de introductie ervan in 2003.

Over Global Explorer

Naast de netwerken van alle huidige aangesloten oneworld leden en toekomstige lid Mexicana, omvat het Global Explorer round-the-world tarief ook een aantal luchtvaartmaatschappijen die niet bij oneworld zijn aangesloten - Aer Lingus, Air Pacific, Alaska Airlines en haar Horizon Airlines zuster, en Gulf Air. Vluchten met de Qantas codering, maar uitgevoerd door Air Niugini, Air Tahiti Nui, Air Vanuatu, Air Vietnam, Aircalin en South African Airways zijn ook inbegrepen.

Het biedt eenvoudige, flexibele en waardevolle rond-de-wereld reizen tot maximal een jaar lang. Er zijn vier versies beschikbaar, die verschillen in lengte. Kijk voor meer details op www.oneworld.com/ow/air-travel-options/round-the-world-fares/global-explorer

Het gaat hier om één van de rond-de-wereld tarieven die oneworld aanbiedt. Haar andere rond-de-wereld tarief is oneworld Explorer. Dit omvat reizen via de huidige aangesloten luchtvaartmaatschappijen en de gelieerde maatschappijen. Uniek is dat de prijzen zijn gebaseerd op het aantal continenten dat bezocht wordt, in plaats van de afstand die wordt gevlogen. Het is het enige rond-de-werld tarief dat online gekocht kan worden.