Fraude Codex samengesteld door Alaska

26/05/2009 11:07

ALASKA A-W

Antwerpen, 25 mei 2009 - Fraude kent veel verschijningsvormen. Vanuit hun professionele praktijk bij Alaska oordeelden Johan Lemmens (gecertificeerd fraudeonderzoeker en geregistreerd forensisch auditor) en Jorgen De Wolf (jurist) dat er nood was aan een handig werkinstrument. De Fraude Codex uitgegeven bij mijnwetboek.be is het eerste handzame bronnenboek dat de link legt tussen het fenomeen fraude en relevante wetgeving.

Fraude is een ernstige aangelegenheid die een organisatie in haar geloofwaardigheid en continuïteit kan bedreigen. Hoewel er een onmiskenbare (media)aandacht is voor het fenomeen fraude, zowel in de private als de publieke sector, is het nog al te vaak onbekend terrein. Niet in het minst is dit te wijten aan het gegeven dat fraude niet duidelijk kan worden afgebakend. Fraude heeft immers raakvlakken met diverse begrippen zoals diefstal, omkoping, misbruik, oplichting en bedrog.

Een goed begrip van het wetgevend en reglementerend kader in elke fase van fraudebestrijding is bijzonder belangrijk. Ongeacht of het gaat over interne fraude (binnen de organisatie) of externe fraude (ten aanzien van derden) dan wel of de fraude zich manifesteert binnen een private of publieke context.

Deze Fraude Codex is hét werkinstrument bij uitstek voor zowel professionals (auditors, accountants, juristen, rechercheurs) als verantwoordelijken binnen een organisatie. Relevante wetgeving en reglementering inzake fraude gestript tot zijn essentie.

Contacten

De heer Johan Lemmens, j.lemmens@alaska-group.eu

Mevrouw Anne Knops, info@mijnwetboek.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel