De nieuwe helmset STIHL ADVANCE: een doordachte bescherming

26/05/2009 11:33

ANDREAS STIHL NV

De nieuwe helmset STIHL ADVANCE: een doordachte bescherming

Waiblingen, juni 2009

De professionele bosbouw stelt hoge eisen aan mens en uitrusting. Met de nieuwe helmset ADVANCE biedt STIHL een optimale hoofdbescher-ming aan. De grote stevigheid, de innovatieve details zoals het intelli-gente kantelsysteem voor het vizier, en het moderne design staan ga-rant voor een uitstekende bescherming en een hoog draagcomfort. De helmset STIHL ADVANCE is vanaf nu in de vakhandel beschikbaar.

Lange werktijden, zwaar terrein, wisselende weersomstandigheden, rondvlie-gende houtspaanders - uiteenlopende factoren maken het de bosarbeiders moeilijk. Toch moeten die altijd ten volle geconcentreerd kunnen blijven en daarvoor is het nodig dat hun persoonlijke veiligheidsuitrusting niet alleen een goede bescherming biedt, maar tegelijk ook nog zo comfortabel mogelijk om dragen is. Om het gezichtsvermogen en het gehoor doeltreffend te be-schermen, moet er bijzondere aandacht naar de hoofdbescherming gaan. Dat een optimale bescherming en een uitstekend draagcomfort perfect te combineren zijn, bewijst de nieuwe helmset STIHL ADVANCE.

Bijzonder stevig en met een modieus, ergonomisch design

De hoofdbescherming, die niet alleen in het oranje maar ook in een zo goed als onmogelijk over het hoofd te zien fluorescerend oranje beschikbaar is, is uitgerust met onderdelen die bij een veeleisend gebruik van belang zijn. Zo verhogen verstevigingsribben en dwarssteunen de stevigheid van de helm-schaal bij een mechanische impact. Het ergonomische ontwerp zorgt met de verlengde helmschaal voor een extra bescherming van de nek en met het korte scherm voor een ruim blikveld. Tegelijk vormt de voorgevormde rooster uit metaal of nylon een uitstekende bescherming tegen rondvliegende spaanders, terwijl het zicht er nauwelijks door belemmerd wordt. Erg prak-tisch is ook de spoiler onderaan het vizier - hij doet dienst als handgreep en beschermt de rooster tegen eventuele vervormingen. Door het intelligente kantelsysteem blijft de rooster dicht bij de helm wanneer hij omhoog geklapt wordt. Daardoor zullen takken niet zo snel in de helm blijven vasthangen, terwijl de gebruiker van een grote bewegingsvrijheid blijft genieten.

Draagcomfort dat zich aan elke situatie aanpast

Om de helmset snel en precies aan de omvang van het hoofd aan te passen, kan de soepele binnenband gemakkelijk met een kartelschroef versteld wor-den - ook tijdens het dragen. Talrijke ventilatieopeningen zorgen ook bij zo-merse temperaturen voor verkoeling voor het hoofd. Bij regen leidt het geïn-tegreerde afvoergootje het water langs de achterzijde van de helm weg. De doeltreffende gehoorbescherming is met een afgesloten mechanisme aan de helm bevestigd zodat vuil noch hars er kunnen binnendringen. De oorbe-schermers kunnen verticaal en horizontaal versteld worden. Ook dat draagt tot het hoge draagcomfort bij en garandeert een optimale geluidsdemping waardoor de gebruiker rustig en geconcentreerd kan werken in een rumoeri-ge omgeving. Wanneer de gebruiker de oorkappen niet nodig heeft, kan hij ze niet alleen opzij maar ook naar achteren vast zetten. Daardoor blijft er genoeg afstand tot de helm om het vuil weg te houden van de bekleding van de kappen.

De nieuwe hoofdbescherming STIHL ADVANCE, die het ruime aanbod van STIHL op het vlak van de persoonlijke veiligheidsuitrusting aanvult, is vanaf nu in de vakhandel verkrijgbaar.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel