Ingezonden persbericht


Met de 1-2-3 routeformule
'Surf snel naar 123.nl'

Persbericht
Hoogland, 26 mei 2009

Nederland voor Vlaamse fietsers verreweg favoriet

Nederland is voor de Vlaamse fietsers verreweg het meest favoriete land voor een fietsvakantie. Dat blijkt uit het vervolgonderzoek, dat de populaire website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) de afgelopen maand onder haar abonnees en bezoekers heeft gehouden. Eerder bleek, dat Nederlandse fietsers de voorkeur gaven aan Duitsland (29%) en België (24%).

Duitsland op afstand tweede
De vraag was: 'Wat is uw meest favoriete fietsvakantiegebied in het buitenland?' Maar liefst 56% van de Vlaamse recreatieve fietsers geeft als antwoord, dat Nederland het meest geliefd is. Duitsland volgt - op grote afstand - met 19%. Frankrijk zit Duitsland op de hielen, met slechts één procent minder, namelijk 18%. Vierde in populariteit is Oostenrijk, dat 4% scoort.

Veluwe
Bij de keuzes voor Nederland worden met name de Veluwe en de provincies Zeeland en Limburg als favoriet vakantiegebied uitdrukkelijk genoemd. In Duitsland scoren de Moezel en de Eifel opvallend. Oostenrijk behaalt haar vierde plaats vooral dankzij de populaire Donauradweg.

Fietsreizenanalyse
Het onderzoek vond plaats onder 500 abonnees van het E-Magazine Fietsnieuwsbrief en bezoekers van de fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie. Hoofdredacteur Gerrit Pruim voegt nog de volgende gegevens aan de uitslag toe. "De grote Duitse Fietsersbond ADFC doet jaarlijks een Fietsreizenanalyse. Daaruit blijkt, dat België 10% van de buitenlandse fietsvakantiegangers in Duitsland levert. België staat overigens nog niet in de Top-tien van favoriete fietsgebieden voor de Duitse fietsliefhebber. Dus daar is voor onze Vlaamse buren nog veel te winnen".

Grens 600 fietsroutes in België overschreden
Fietsen Eén Twee Drie publiceert inmiddels 3.396 - gratis uit te printen - fietsroutes, zowel in Vlaanderen als in Nederland en in de rest van de wereld. De fietswebsite heeft recent de grens van 600 volledig beschreven fietsroutes in België overschreden. Daarbij zijn 127 knooppuntfietsroutes. Verder publiceert de site 351 GPS-fietsroutes in België, die gratis gedownload kunnen worden. In het favoriete fietsvakantieland Nederland zijn 1.347 volledig beschreven fietsroutes gratis uit te printen, met 132 knooppuntfietsroutes en 859 GPS-fietsroutes.

Link

* Fietsen Een Twee Drie: www.fietsen.123.nl

Noot voor redacties

----------
Nadere informatie (

Ingezonden persbericht