Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA stelt mondelinge vragen in Haarlemse gemeenteraad:

PvdA: "Onveilige situatie Stationsplein moet snel opgelost"

De onveilige verkeerssituatie rond het Haarlemse Stationsplein als gevolg van bouwwerkzaamheden moet zo snel mogelijk worden opgelost. Dat stelt de PvdA in reactie op verschillende (bijna) ongelukken en gevaarlijke situaties de afgelopen tijd rond het Stationsplein. De PvdA zal daarom donderdag 28 mei mondelinge vragen hierover stellen in de Haarlemse gemeenteraad.

De werkzaamheden op het Stationsplein zijn in volle gang en vorderen gestaag. Dat is goed nieuws voor Haarlem. Helaas verloopt niet alles vlekkeloos bij de herinrichting van het Stationsplein. De hekken aan de westkant van het station staan zo dicht tegen de Kruisweg aan dat er niet genoeg ruimte is voor zowel bussen, automobilisten, fietsers en voetgangers. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook de routing is niet duidelijk, waardoor menig verkeersdeelnemer onbedoeld op het Stationsplein terecht kan komen. Daarnaast komt de blindegeleidestrook abrupt ten einde.

De PvdA wil van het College van B&W weten op welke manier men deze onveilige situatie gaat oplossen. PvdA-raadslid Moussa Aynan: "De wethouder moet zo snel mogelijk met een oplossing komen om de verschillende verkeersdeelnemers te scheiden. Vooral aan de Kruisweg lijkt het nu op een onontwarbare kluwen van fietsers, voetgangers, auto's en bussen. Er moet een duidelijke afbakening komen zodat de verschillende weggebruikers elkaar niet meer voor de voeten hoeven te lopen".

*** EINDE PERSBERICHT ***