Ingezonden persbericht


Persbericht

Noppies kiest Manhattan Associates voor ondersteuning wereldwijde groei Wereldwijd zwangerschapsmode- en babykledingmerk implementeert Manhattan ILS(TM)

Nieuwegein - 26 mei, 2009 - Manhattan Associates (NASDAQ: MANH), wereldwijd leverancier van supply chain-oplossingen, gaat een samenwerkingsverband aan met Noppies. Als logistiek technologiepartner ondersteunt Manhattan Associates de internationale groei van het bedrijf. Noppies implementeert Manhattan ILS(TM): Integrated Logistics Solutions, built on Microsoft®.NET in zijn distributiecentrum (DC) in Lelystad.

Noppies ontwerpt en vervaardigt kleding voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby's. Het label wordt gedistribueerd naar meer dan tweeduizend winkels in 55 landen wereldwijd. De volledige distributie van het bedrijf verloopt via het DC in Lelystad. Ter ondersteuning van de groei van het bedrijf, heeft Noppies het DC in Lelystad onlangs uitgebreid van 2.000 naar 6.000 vierkante meter. Het bedrijf achtte hierbij de aanschaf van een bewezen en krachtig supply chain-optimalisatieplatform noodzakelijk, ter aanvulling op het bestaande Microsoft Dynamics NAV ERP-platform. Dit om de processen in het distributiecentrum effectief te beheren en de goederenstroom in de volledige distributieketen te verbeteren.

Voorheen werden veel operationele taken binnen het DC van Noppies handmatig uitgevoerd. Voortdurend stijgende productvolumes zorgden ervoor dat processen zoals order picking erg zwaar en tijdrovend werden. Noppies concludeerde dat het een geavanceerd systeem nodig had om deze en andere supply chain-processen te automatiseren. "We zijn op zoek gegaan naar een 'best-in-class' warehouse management-systeem / supply chain-optimalisatieplatform. Manhattan maakte niet alleen indruk op ons met hun oplossing, maar ook met hun professionele benadering en de kwaliteit van hun mensen. We voelden ons direct prettig bij Manhattan dankzij de kennis en ervaring die het team wist te demonstreren", zegt Rianne Hoksbergen, supply chain manager bij Noppies. "Zodra de oplossing geïmplementeerd is, kunnen we optimaal profiteren van het uitgebreide DC. We kunnen dan onze volledige supply chain effectief beheren en onze voortdurende wereldwijde groei faciliteren."

Gebruikmakend van de kracht van het Microsoft.NET-framework is Manhattan ILS sterk configureerbaar en schaalbaar. Het biedt een vertrouwde, eenvoudig te hanteren gebruikservaring voor het optimaliseren van logistieke processen en het verbeteren van de stroom van consumentengoederen.

"We zijn verheugd dat Noppies Manhattan gekozen heeft voor dit strategische project. We hebben er vertrouwen in dat zij snel de voordelen van onze oplossing zullen ervaren", zegt Pieter Van den Broecke, Managing Director Centraal-Europa van Manhattan Associates. "Met al meer dan 200 klanten wereldwijd die gebruikmaken van Manhattan ILS heeft Noppies gekozen voor een bewezen, betrouwbaar en schaalbaar warehouse management / supply chain-optimalisatieplatform. Noppies kan erop vertrouwen dat dit platform de toekomstige groei en successen van het bedrijf zal ondersteunen. Noppies is een sterk merk met een zonnige toekomst en we kijken ernaar uit om samen met het bedrijf aan dit sleutelproject te werken."

(438 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Noppies
Opgericht in 1991 met een focus op het ontwerpen en vervaardigen van spijkerbroeken voor zwangere vrouwen, is Noppies vernoemd naar de bijnaam 'Nop', van oprichter Norbert Mutsaerts. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste internationale spelers op het gebied van zwangerschapsmode en babykleding. Vandaag de dag worden de producten van Noppies verkocht in meer dan 2000 winkels in 55 landen wereldwijd. Meer informatie is te vinden op www.noppies.com . Naast het eigen merk Noppies ontwerpt en distribueert het bedrijf ook de zwangerschapskleding van Esprit sinds 2007.

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Manhattan-Associates/Noppies-kiest-Manhattan-Associates-voor-ondersteuning-wereldwijde-groei/n/4537 of contact opnemen met Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Elena Olfs van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3049
E-mail: eolfs@manh.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

Beeldmateriaal van hoge resolutie is te vinden op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Manhattan-Associates/Noppies-kiest-Manhattan-Associates-voor-ondersteuning-wereldwijde-groei/n/4537#support