Ingezonden persbericht


LANCOM lanceert volledig beheerde 24-poorts Gigabit-switch

LANCOM GS-2124 biedt high-end functionaliteit voor betere netwerkprestaties

Amsterdam, 26 mei 2009 - Netwerkspecialist LANCOMM Systems breidt zijn topsegment van Gigabit-switches uit. De LANCOM GSâ¤'2124, een beheerde Gigabit layer-2-switch, beschikt over twintig Gigabit Ethernet-poorten en vier dual-media Gigabit Ethernet-poorten voor twisted pair- (TP) of glasvezelkabel. Het apparaat is voorzien van verschillende high-end functies, waaronder VLAN's, poortgebaseerde QoS, 802.1x-authenticatie op alle poorten en nog veel meer. Het apparaat is eenvoudig te integreren met het gebruiksvriendelijke LANmonitor-programma voor netwerkbeheer. LANCOM completeert het pakket met een garantie van vijf jaar, waaronder ook de ultrastille ventilatoren vallen.

De gebruiker kan de LANCOM GS-2124-switch configureren en beheren vanuit elke willekeurige browser met de gebruiksvriendelijke webinterface, met Telnet of door de rechtstreekse seriële verbinding via RS-232. De geïntegreerde Management Information Bases (MIB's) zijn geschikt voor het Simple Network Management Protocol (SNMP) versie 2 en hoger. Het apparaat is eenvoudig te integreren met het gebruiksvriendelijke LANmonitor-programma voor netwerkbeheer. Met het Virtual Stacking Management (VSM) zijn tot maximaal zestien switches te beheren vanaf één gedeeld IP-adres. De vier Gigabit Ethernet-combopoorten maken uplink-verbindingen via glasvezel mogelijk over een afstand van enkele kilometers.

De LANCOM GS-2124 is ideaal voor middelgrote tot grote netwerken, met applicaties die veel bandbreedte nodig hebben. De GS-2124 ondersteunt QoS (Quality of Service door 802.1p of TOS/DiffServ), snelle spanning tree, port-trunking, beperking van de bandbreedte, poortgebaseerde beveiligingsinstellingen met 802.1x-authenticatie op alle poorten, SNMP/RMON en IGMP-snooping.

De GS-2124 ondersteunt gelijktijdig tot aan 256 VLAN's. In combinatie met andere voor VLAN geschikte apparatuur (zoals access points en routers) maakt de switch netwerkvirtualisatie van de gehele infrastructuur mogelijk. Met de professionele standaardpoortprioritering kan de switch het gegevensverkeer controleren en doorsturen volgens specifieke criteria. Deze prioritering is bovendien ideaal voor bijvoorbeeld het verwerken van real-time spraak- of videodata.

"Door de GS-2124 toe te voegen aan ons productportfolio, bedienen we onze klanten met een volledig beheerde Gigabit-switch. Zaken als kwaliteit, betrouwbaarheid en service - allemaal vanuit éénn enkele bron - zijn zeer gewild voor strategisch belanngrijke netwerkcomponenten', zegt Gunnar Mayer, Network Connectivity Product Manager bij LANCOM.

Prijs en beschikbaarheid

De LANCOM GS-2124 is per direct verkrijgbaar voor 899 euro (exclusief btw). De optionele SFP-SX-module LANCOM SFP-SX-LC1 is verkrijgbaar voor 139 euro exclusief btw, de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 kost 239 euro exclusief btw.

####

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Bolzano (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.



Ingezonden persbericht