Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op 26 mei zijn de volgende besluiten genomen:

26-05-2009
Onroerende Zaakbelasting in Capelle niet omhoog
Als het aan het college ligt, dan gaat de Onroerende Zaakbelasting en de hondenbelasting in 2010 niet omhoog. Het college stelt daarom voor om de gebruikelijke aanpassing vanwege de prijsstijging niet door te laten gaan, maar op 0 procent te zetten voor 2010. Dat blijkt uit de (concept) Voorjaarsnota 2009. Met de maatregel wil het stadsbestuur de lasten voor Capellenaren in deze economische lastige tijden, zoveel mogelijk beperken.

De Voorjaarsnota is een schets van de financiële positie van de gemeente voor de jaren 2009-2013. Vanwege de economische ontwikkelingen sinds september 2008 en de daaraan gekoppelde financiële onzekerheid voor de toekomst, heeft het college gekozen voor een sobere Voorjaarsnota. Dit houdt in dat de beleidskeuzes zijn uitgesteld tot 2010 en alleen 'onontkoombare' uitgaven zijn opgenomen.

De Voorjaarsnota wordt door de gemeenteraad behandeld tijdens de raadscommissies in juni en de daarop volgende vergadering van de gemeenteraad op 6 juli. Daarna wordt de Voorjaarsnota 2009 vastgesteld.



Gemeente Capelle a/d IJssel