Ingezonden persbericht


Utrecht, 14 mei 2009

26 MEI: BIJEENKOMST 'SCHONE LUCHT' HOOGRAVEN

UTRECHT - Op dinsdag 26 mei 2009 organiseert GroenLinks Utrecht een informatiebijeenkomst voor bewoners van de wijk Hoograven. Het thema van de avond is 'Schone Lucht in Hoograven'. Door de geplande invoering van het Aktieplan Luchtkwaliteit wordt het op de 't Goylaan steeds drukker. De gemeente wil die drukte opvangen door de busbaan te gaan gebruiken voor extra autoverkeer. GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat een prima functionerende OV voorziening moet wijken voor autoverkeer. Wederom kiest het college voor het faciliteren van de auto. Enorm zonde, want het kan anders.

Om wat aan die drukte in en rondom Utrecht te doen, moet de gemeente juist meer investeren in openbaar vervoer, niet minder. Eén van de alternatieven die GroenLinks aandraagt is het plan om het sectorenmodel verder te laten doorlopen, richting de snelweg. Autoverkeer moet afgevangen worden aan de rand van de stad. Daarmee wordt de verkeersdrukte in Utrecht verder teruggedrongen en wordt de lucht weer wat schoner.

Tijdens de bijeenkomst zullen raadsleden van GroenLinks deze en andere alternatieven presenteren en met bewoners in gesprek gaan over de plannen van de gemeente, de leefbaarheid in Hoograven, het sectorenmodel en de luchtkwaliteit. Na de zomer beslist de gemeenteraad over het Aktieplan Luchtkwaliteit. Daarom is het voor onze definitieve standpuntbepaling belangrijk om de mening van bewoners te horen. De bijeenkomst 'Schone Lucht in Hoograven' begint op dinsdag 26 mei 2009 om 20 uur en wordt gehouden in het Marcuscentrum aan de Wijnesteinlaan 2, te Utrecht.