EPAM Systems bevestigt opnieuw haar status van toonaangevend leverancier van softwarediensten in Centraal- en Oost-Europa en Rusland met IAOP’s “2009 Global Outsourcing 100”

NEWTOWN, Pennsylvania (VS).--(BUSINESS WIRE)-- 20090526 --

EPAM Systems, Inc., een toonaangevend leverancier op het gebied van software engineering en IT Outsourcing (ITO), met aflevercentra in Centraal- en Oost-Europa (CEE), heeft haar leidende positie in de regio opnieuw bevestigd door de hoge notering op de vierde jaarlijkse lijst met beste ITO-bedrijven in de CEE-regio. Deze lijst, de “Global Outsourcing 100”, is een ranglijst van ‘s werelds beste leveranciers van outsourcing-diensten die wordt samengesteld door de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) nadat de bedrijven zijn beoordeeld door onafhankelijke juryleden.

EPAM, dat op de 51e plaats staat op de algemene lijst en tussen de wereldwijd marktleidende bedrijven (ondernemingen met een opbrengst van meer dan US$50 miljoen in het meest recente fiscale jaar of met meer dan 5000 werknemers) is geëindigd, heeft hoog gescoord op de acht essentiële competentiepunten. Naast de algemene erkenning hebben de juryleden van de IAOP het expertiseniveau van EPAM nog eens specifiek benoemd in een aantal sublijsten, waaronder: “Best 10 Leaders by Industry Focus: Entertainment and Media”, “Best 20 Leaders by Industry Focus: Financial Services” en “Best 20 Leaders by Industry Focus: Technology.”

De “Global Outsourcing 100” en de bijbehorende sublijsten zijn belangrijke referenties voor bedrijven die nieuwe en diepere relaties op willen bouwen met de beste dienstenaanbieders in de branche. Het beoordelingsteam van 2009, bestaande uit professionals die lid zijn van de IAOP, heeft de deelnemers beoordeeld op vier belangrijke criteria: omvang en groei, klanttevredenheid, niveau van vakkennis en managementvaardigheden. De rangschikking van de bedrijven werd bekendgemaakt in de speciale sectie met outsourcing-advertenties in het blad FORTUNE®.

"We zijn ontzettend blij dat de expertise van EPAM op het gebied van software engineering en haar leidende positie onder de vele belangrijke leveranciers van ITO-diensten die wereldwijd hun diensten aanbieden vanuit ontwikkelingscentra in Centraal- en Oost-Europa jaar op jaar erkend wordt door verschillende onafhankelijke autoriteiten. Het is voor EPAM nog belangrijker dat de CEE-regio en Rusland door zowel grote zakelijke klanten en toonaangevende branche-analisten duidelijk worden geaccepteerd als enkele van de belangrijkste ITO- bestemmingen," verklaart Arkadiy Dobkin, president en CEO van EPAM Systems.

Over IAOP

De International Association of Outsourcing Professionals™ (IAOP™) is een wereldwijde, normbepalende organisatie en ambassadeur voor de outsourcing-branche. Met meer dan 100.000 leden en partners over de hele wereld helpt IAOP ondernemingen hun succes op het gebied van outsourcing te vergroten, hun rendement op investering op het gebied van outsourcing te verbeteren en de mogelijkheden voor outsourcing met betrekking tot hun verschillende bedrijfsactiviteiten te vergroten. Kijk voor meer informatie op: www.outsourcingprofessional.org.

Over EPAM Systems

EPAM Systems, Inc., dat is opgericht in 1993, is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van diensten op het gebied van software engineering en IT consultancy met verschillende aflevercentra in Centraal- en Oost-Europa (CEE). EPAM, dat haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten heeft, biedt diensten aan klanten over de hele wereld door gebruik te maken van het wereldwijde aflevermodel via haar klantgerichte vestigingen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden, in samenwerking met 4500 professionals die werkzaam zijn in aflevercentra in Rusland, Wit-Rusland, Hongarije, Kazachstan en de Oekraïne.

EPAM's belangrijkste competenties zijn onder andere ontwikkeling van complexe softwareproducten voor toonaangevende, wereldwijde software- en technologieverkopers, maar ook het ontwikkelen, testen, onderhouden en ondersteunen van bedrijfskritische toepassingen en verticaal georiënteerde IT consultancydiensten voor ondernemingen die staan vermeld op de Fortune 2000-lijst.

EPAM wordt erkend als een van de belangrijkste bedrijven in IAOP's "The 2008 Global Outsourcing 100" en in "The 2009 Global Services 100" van Global Services Magazine en NeoIT. Het bedrijf is de enige leverancier van IT-diensten actief in de CEE-regio die is opgenomen in de lijst van ‘s werelds beste presteerders op het gebied van IT-diensten (de “Top 10 Best Performers: IT Services") en is als tweede geëindigd op de lijst van ’s werelds beste presteerders op het gebied van ontwikkeling van outsourcing-producten (de "Top 10 Best Performers: Outsourced Product Development"), volgens de ranglijst van het blad voor 2009.

www.epam.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EPAM Systems, Inc.
Alena Busko, +1-267-759-9000, ext. 50474
Marketing Manager

alena_busko@epam.com