GT Solar stelt de eerste totaaloplossing voor geïntegreerde zonnewafels en -cellen in Griekenland in bedrijf

MERRIMACK, N.H.--(BUSINESS WIRE)-- 20090526 --

GT Solar, een wereldwijde leverancier van gespecialiseerde apparatuur en technologie voor zonne-energie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf in de definitieve goedkeuring heeft gekregen voor de ontwerpen, het installeren en het inbedrijfstellen van de eerste productielijn voor geïntegreerde fotovoltaïsche zonnewafels en -cellen in Griekenland.

De geavanceerde productielijn, gemaakt voor Solar Cells Hellas S.A. in Solar Cells Hellas S.A., heeft een jaarlijkse capaciteit van 30-megawatt (MW). Hij levert een stabiel productieproces dat meervoudige kristallijne cellen van hoge kwaliteit produceert voor optimale efficiency. Met de inbedrijfstelling van deze totaaloplossing wordt Solar Cells Hellas de eerste fabrikant van fotovoltaïsche componenten in Griekenland.

“De succesvolle opstart van deze complete productielijn voor wafels en cellen bevestigt nogmaals dat GT Solar zijn klanten voorziet van geavanceerde technologische oplossingen die efficiënt worden geïmplementeerd omdat we onze uitgebreide knowhow van het proces toepassen,” claimt Ron Jones, vice-president en algemeen directeur van het turnkeybedrijf van GT Solar. “We zijn er trots op dat we samen met Solar Cells Hellas deze faciliteit wereldklasse in de Griekse havenplaats Patras gaan openen, en we zijn ervan overtuigd dat ze alles in huis hebben om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar zonne-energie in Griekenland en heel West-Europa.”

GT Solar is een van slechts klein aantal van leveranciers van apparatuur die totale oplossingen bieden voor alle processen die nodig zijn voor het fabriceren van fotovoltaïsche wafels, cellen en modules. De totaaloplossingen van het bedrijf die apparatuur van GT Solar en de beste apparaten van derde partijen combineren worden gebouwd om de productiviteit van de klanten te verhogen, de kwaliteit en de opbrengsten van de productielijnen drastisch te verbeteren, en dat alles resulteert in een lagere kostprijs. Uitvoerige training en een service van wereldklasse ondersteunen dienst vorige elk totaalaanbod. GT Solar heeft met succes een groot aantal verschillende totale productielijnen in landen in de hele wereld geïnstalleerd, waaronder in China, India, Italië, Taiwan en het Verenigd Koningrijk.

“Omdat Solar Cells Hellas nieuw is in de bedrijfstak, waren we aangewezen op een partner die we konden vertrouwen – een partner met belangrijke productie-expertise en ervaring op fotovoltaïsch gebied,” zei Dimitris Panagakos, bestuursvoorzitter van Solar Cells Hellas“GT Solar kon niet alleen onze apparatuur bouwen en inzetbaar maken, ze hielpen ons ook met het ontwerpen en configureren van onze fabriek, en ze gaven ons de training waardoor we de beste mogelijke resultaten kunnen behalen. We zijn blij dat we zo snel aan de slag kunnen en we breiden met genoegen onze relatie met GT Solar uit als ons bedrijf groeit.”

Een totaaloplossing van GT Solar is gebouwd op de solide basis van GT Solars voor de industrietak toonaangevende oventechnologie voor directionele stollingssystemen (DSS). De wafelproductielijn van GT Solar (GT-WAFFABTM) levert multikristallijne gietvormen van hoge kwaliteit voor de productie van wafels. Hij biedt geavanceerde apparatuurtechnologieën voor kantrechten, polijsten, afkanten, dichten, reinigen en controle. De totaalproductielijn voor cellen van GT Solar (GT-CELFABTM) is ontworpen om uiterst efficiënte zonnecellen te maken van ronde of vierkante, mono- of multikristallijne siliconenwafels.

OverGT Solar International Inc.

GT Solar International Inc.(NASDAQ: SOLR) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van gespecialiseerde productieapparatuur en technologie die van cruciaal belang is voor de productie van fotovoltaïsche wafels, cellen en modules en polysilicium voor de bedrijfstak zonne-energie. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn directionele stollingssystemen en chemische dampafzettingsreactoren en daaraan gerelateerde apparatuur. Voor meer gegevens over GT Solar gaat u naar www.gtsolar.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
GT Solar International Inc.
Voor de media
Susan Vaillancourt, 603-589-3782
susan.vaillancourt@gtsolar.com
of
voor beleggers/analisten
Bob Blair, 603-681-3869

bob.blair@gtsolar.com