Gezond afvallen op www.hoedoe.nl


AMSTERDAM, 20090526 -- De website Hoedoe.nl schenkt in ruim vijftig artikelen aandacht aan het thema lichaam & geest. Middels een prijsvraag roept Hoedoe iedereen op om kennis van een gezonde levensstijl te delen. Deelnemers maken kans op een gratis gids voor een gezonder leven.

Hoe val ik gezond af? Op die vraag geeft arts en hoogleraar Ivan Wolffers antwoord op de website www.hoedoe.nl. Gezond afvallen zorgt ervoor dat de kilo's wegblijven en heeft alles te maken met een gezonde levensstijl. In negen stappen staat op Hoedoe.nl uitgelegd hoe je dat kunt bereiken, wat je ervoor nodig hebt en wat de `do's' en `dont's' zijn: www.hoedoe.nl/lichaam-geest/lichaam/hoe-kan-ik-gezond-afvallen . Hoedoe.nl roept met een prijsvraag iedereen op om tips voor een gezonde levensstijl met elkaar te delen. Deelnemers maken kans op een van de gratis exemplaren van Het Gezonde Afvalboek (Ivan Wolffers, uitgeverij Nieuw Amsterdam). Op de website staat uitgelegd hoe men mee kan doen aan de prijsvraag: www.hoedoe.nl/lichaam-geest/lichaam/hoe-win-ik-het-gezonde-afvalboek .

Naast gezondheidsdeskundige Ivan Wolffers komen op Hoedoe.nl andere experts aan het woord. In de rubriek `lichaam & geest' legt telecoach Petra Megens bijvoorbeeld uit hoe je je hoofd koel kunt houden als het knetterdruk is op je werk (www.hoedoe.nl/lichaam-geest/stress/hoe-blijf-ik-rustig-in-de-knetterdrukte). Ook geeft zij tips over op tijd komen (in drie stappen!). Yogalerares Elsie Matthijsens vertelt waar je op moet letten als je een yogavorm, -school of- docent uitkiest, in de `Hoe vind ik de yogales die bij me past' (www.hoedoe.nl/lichaam-geest/yoga/hoe-vind-ik-de-yogales-die-bij-me-past).

De rubriek `Lichaam & geest' is een van de dertien rubrieken op Hoedoe.nl en telt momenteel zo'n 50 hoedoes (opmerkelijke, interessante of praktische artikelen die uitleggen hoe je iets doet) binnen thema's als stress, yoga, geheugentraining, slaap en persoonlijke ontwikkeling. De artikelen zijn geschreven door experts, freelance redacteuren en andere `users'. Hoedoe.nl is opgezet als user generated content website, waar iedereen artikelen kan raadplegen en publiceren. In de verschillende rubrieken staan reeds meer dan vijfhonderd hoedoes online. Van de uitgever van Hoedoe.nl verschenen eerder de informatieve websites Leren.nl, Carrieretijger.nl en Lancelots.nl.
Voor meer informatie: www.hoedoe.nl/ en www.hoedoe.nl/over .