Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

26 mei informatieavond landgoed Mastwijk

Op dinsdag 26 mei a.s. organiseert het college een informatieavond over Mastwijk. Op de agenda staat de voorlopige Nota van Uitgangspunten en Randvoorwaarden (NUR) voor het landgoed. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur in De Posthoorn, Achthoven Oost 28 in Montfoort. Inwoners en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Nota van Uitgangspunten en Randvoorwaarden

In 2007 heeft een landschapsarchitect een visie en een schetsontwerp voor landgoed Mastwijk ontwikkelt. Adviesbureau RBOI stelt nu in opdracht van de gemeente - een Nota van Uitgangspunten en Randvoorwaarden (NUR) landgoed Mastwijk op. Hierover heeft nog geen besluitvorming plaatsgevonden; dit staat gepland voor de maanden juni/juli a.s.

Mastwijk

Afvalzorg is eigenaar van de voormalige stortplaats Mastwijk, Achthoven West 1 en heeft een optie op een aangrenzend stuk grond van ruim 25 hectare aan de Hollandse IJssel, de IJsselstrook, gelegen aan de Mastwijkerdijk, ter hoogte van de nummers 138 en 140 in Montfoort.

Landgoed en recreatiegebied

Afvalzorg wil de gronden van de voormalige stortplaats Mastwijk ten noorden van de Mastwijkerdijk ontwikkelen tot openbaar landgoed en recreatiegebied. Dit is in overeenstemming met het landschapsontwikkelingsplan van de gemeente.

Van de 25 hectare is 22 hectare openbaar natuur- en recreatiegebied met wandel- en/of fietspaden en een privédeel van 3,5 hectare met landhuizen en tuinen.

Het betreft een veilig en duurzaam hergebruik van de voormalige stortplaats. De gemeente beschouwt de ontwikkeling als een kwaliteitsimpuls voor het gebied.

Landhuizen

Om de inrichting en beheer van het toekomstige openbare landgoed te kunnen bekostigen gaat het streekplan Utrecht 2005-2015 van de provincie Utrecht ervan uit dat er bij minimaal 10 hectare te ontwikkelen landgoed er twee landhuizen gerealiseerd mogen worden. Het streekplan geeft geen verdere aantallen. Afvalzorg wil vijf landhuizen op 25 hectare realiseren en zal daarvoor een gedegen onderbouwing in moeten dienen bij de provincie. Deze landhuizen zijn ingetekend op de IJsselstrook, gelegen aan de Mastwijkerdijk, ter hoogte van de nummers 138 en 140.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht