NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeid- en Bedrijfsgeneeskunde

18 mei 2009

Participatie in de maatschappij, uitkomstmaat voor zorg

Dinsdagmiddag 26 mei organiseren ZonMw, NVVG, CBO en NVAB een Open Space Werkconferentie over het belang van maatschappelijke participatie en werk voor de gezondheid.

Locatie: Leerhotel het Klooster in Amersfoort.

Hebben en houden van goede gezondheid

Werk, als onderdeel van maatschappelijke participatie, is een belangrijke factor bij het hebben en houden van een goede gezondheid. Hiervoor is veel evidence beschikbaar. Daarom hebben NVAB, NVVG en CBO, in opdracht van ZonMw, een (vernieuwde) Blauwdruk 'Participatie in richtlijnen; leidraad voor het effectief opnemen van participeren en functioneren in werk in richtlijnen' uitgebracht (2008). Toch krijgt het in de gezondheidszorg nog niet de aandacht die het verdient.

Healthcare Professionals Consensus Statement

Op nationaal en internationaal niveau worden activiteiten ondernomen om hier verandering in te brengen. Zo hebben in 2008 meer dan dertig vooraanstaande Britse medisch-wetenschappelijke organisaties (w.o. de British Medical Association, Royal College of Physicians, Royal College of General Practitioners en Royal College of Surgeons) een 'Healthcare Professionals Consensus Statement' ondertekend, waarin ze het belang van werk voor de gezondheid onderschrijven en zich committeren "to do all we can to help people enter, stay in or return to work".

Open space werkconferentie

Om het thema 'Participeren in de maatschappij, uitkomstmaat voor de zorg' meer voor het voetlicht te brengen organiseren we op 26 mei de werkconferentie. Deze is bedoeld voor richtlijnontwikkelaars, bestuursleden en leden van de kwaliteitscommissies van de (para)medisch wetenschappelijke verenigingen, beleidsmedewerkers van patiëntenorganisaties, sleutelpersonen bij de overheid, opleidingsorganisaties van professionals, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties en geïnteresseerde professionals uit de praktijk van de curatieve zorg en de arbozorg.

Deelnemen?

In deze folder vindt u nadere informatie over de bijeenkomst. U daarvoor opgeven kan tot 24 mei aanstaandmet behulp van dit aanmeldingsformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.