Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 mei 2009
Vanaf 26 mei mediatheek Theater Instituut Nederland weer geopend

Feestelijke openingsweek grootste theatermediatheek van Europa

Vanaf dinsdag 26 mei is de mediatheek van Theater Instituut Nederland (TIN) op de nieuwe locatie aan de Sarphatistraat 53 geopend voor het publiek. De mediatheek was voorheen gevestigd op de Herengracht 168 en vanwege de verhuizing sinds 4 april gesloten. In de eerste week van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 mei is er iedere middag vanaf 15.30 uur een speciaal openingsprogramma met een rondleiding en een collectiecolumn door een TIN-specialist. Vrijdag 29 mei wordt het programma extra feestelijk omlijst met muzikale optredens. Er is alle dagen verse koffie en thee en 's middags een aperitief. Ook is er voor alle bezoekers in de eerste week een zomerse attentie.

De mediatheek, de grootste van Europa op theatergebied, is geheel geheel in stijl ingericht door theatervormgevers Jos Groenier en Uri Rapaport. Monumentale kasten, toneeldoeken en theaterteksten op de wanden vormen belangrijke ingrediënten. Daarnaast zijn de technische faciliteiten in de mediatheek weer up to date met onder andere draadloos internet en een snelle glasvezelverbinding.

In de mediatheek van het TIN vinden theaterliefhebbers en -professionals een unieke collectie theaterteksten- en liedboeken, bladmuziek, recensies, geluidsopnamen, theaterboeken en tijdschriften, duizenden (spel)foto's en videoregistraties van voorstellingen. De mediatheek is vrij toegankelijk. Voor het lenen van materialen is een lidmaatschap vereist.

Openingstijden mediatheek
Dinsdag t/m Vrijdag: 11.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag: 13.00 - 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag: 9.00 - 11.00 uur op 020 551 33 05:

Bezoekadres: Postadres
Sarphatistraat 53 Postbus 10783
1018 EW AMSTERDAM 1018 EW AMSTERDAM

e info@tin.nl
www.tin.nl

Einde Persbericht