Saxion Hogescholen
BR>

ma 18 mei 2009

Enschedese scholieren beproeven hun technische talenten bij Saxion



Op 26 mei nemen de leerlingen van het Bonhoeffer college een kijkje in de wereld van techniek bij Saxion. Zij bezoeken de Enschedese hogeschool in het kader van de jaarlijkse Jeugd4daagse, een initiatief van de gemeente Enschede ter bevordering van de

Tijdens hun bezoek aan Saxion voeren de scholieren proeven uit in technische workshops om hands-on te ervaren hoe leuk en breed het werkveld techniek is. Zo kunnen de havisten kiezen uit proeflessen bij de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Industrieel Product Ontwerpen, International Water Technology, Kunst & Techniek en Informatica.

Burgemeester Den Oudsten geeft tijdens de middag zijn visie op het thema `Leren en werken' en gaat het gesprek aan met de leerlingen. De gemeente Enschede geeft bij de themakeuze aan in 2020 de ambitie te willen realiseren dat iedere schoolverlater minimaal een startkwalificatie bezit. Ze wil schooluitval reduceren en meer investeren in kwaliteit van scholieren, studenten en onderzoekers.


-----------------------------------EINDE
PERSBERICHT-------------------------------------------