Gemeente Meerssen


Persbericht van 19 mei 2009

Informatiebijeenkomst Bestemmingsplan Damiaanberg

De eigenaar van het terrein van het voormalige klooster Damiaanberg (Nouville Ontwikkelaars) en de gemeente Meerssen zijn bezig de laatste hand te leggen aan de plannen voor de herbestemming van dit gebied. Op dinsdag 26 mei 2009 organiseert het college van burgemeester en wethouders een informatiebijeenkomst in gemeenschapshuis De Stip, Pastoor Dom. Hexstraat 10 in Meerssen, aanvang 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst worden de plannen voor het woningbouwproject toegelicht en krijgen omwonenden en andere belangstellenden de gelegenheid vragen te stellen.

Woningbouwproject
Het plan Damiaanberg omvat 9 bouwkavels, 9 vrijstaande grondgebonden woningen en een appartementencomplex met in totaal 11 woningen. De plannen voor het gebied en de woningen zijn ontworpen door het bureau Architecten aan de Maas uit Maastricht. Voor de bouwkavels zijn beeldkwaliteits- en welstandscriteria ontwikkeld die (naast de bestemmingsplan-voorschriften) als basis moeten dienen voor de woningontwerpen.

Ook het naastgelegen bosgebied (inclusief het protestantse kerkhof) wordt in de plannen meegenomen. Hier zal o.a. het achterstallige onderhoud worden weggewerkt. Het gebied is momenteel nog eigendom van Nouville Ontwikkelaars BV, maar zal uiteindelijk worden overgedragen aan de gemeente (n.b. het kerkhof is momenteel al eigendom van de gemeente).

Verdere procedure
Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan voor dit project op korte termijn in procedure worden gebracht en ter inzage worden gelegd. Eenieder kan dan formeel reageren op de plannen. Informatie over de ter inzage legging wordt te zijner tijd gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina's in Weekblad de Geulbode (bij Openbare Bekendmakingen).