Ingezonden persbericht


Geachte journalist/filmcriticus,

Filmfreak Distributie heeft het genoegen u uit te nodigen voor de landelijke persvoorstelling van

Episode III

ENJOY POVERTY

een film van Renzo Martens

Landelijke persvoorstelling: dinsdag 26 mei om 10.30 in Het Ketelhuis (Amsterdam)

Opgelet: De bioscoopversie van Episode III - Enjoy Poverty wijkt af van de eerder vertoonde versies - er is een zeer belangrijke scène toegevoegd die het meerlagige karakter van de film beklemtoont.

Regisseur Renzo Martens is beschikbaar voor interviews op 28, 29 en 30 mei in Amsterdam. Indien u interesse heeft, neem contact met ons op.

Ter info: op 29 mei vindt een voorpremière plaats in Het Ketelhuis gevolgd door een debat tussen Dana Linssen en Joris Luyendijk o.l.v. Pieter HIlhorst. Hiervoor dient wel te worden ingeschreven want het aantal plaatsen is beperkt.

Met vriendelijke groet,

Joop Verdenius

Filmfreak Distributie

NB: Onze releases en persvoorstellingen staan niet vermeld op de NVF lijsten. Deze lijsten bevatten slechts informatie van NVF-leden.

Episode III - Enjoy Poverty

een film van Renzo Martens

Openingsfilm - IDFA 2008

Hors Pistes 2009 - Centre Pompidou Parijs

Hotdocs 2009 - Toronto

Releasedatum:
4 juni 2009

Premièretheaters:
Het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis Den Haag, 't Hoogt (Utrecht) en Lantaren Venster (Rotterdam), en vanaf 11 juni in Plaza Futura (Eindhoven).

Episode III - 'Enjoy Poverty' peilt naar de emotionele en economische waarde van Afrika's meest lucratieve exportartikel: gefilmde armoede.

Zoals ook voor de meer traditionele Afrikaanse exportproducten - cacao, goud - het geval is, worden de leveranciers allesbehalve beter van hun nieuwe Afrikaanse handelswaar. Diep in het Congolese binnenland lanceerde de Nederlandse kunstenaar Renzo Martens een bewustmakingsprogramma om bij armen het besef aan te wakkeren dat armoede de voornaamste grondstof is die zij kunnen verzilveren. Martens ondernam gedurende jaren op eigen houtje een epische tocht. Episode III - 'Enjoy Poverty', een combinatie van onderzoeksjournalistiek, satire en een zelfbewuste, eigenzinnige blik, is een ingenieus en provocatief werk dat vaak ironisch en hilarisch is, terwijl de spiegel die het ons voorhoudt door en door triest is.

Nederland, België / 2008 / 90 minuten / Kleur / HD / Dolby SRD / Engels, Frans, Lingala en Nederlands gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld.