Nieuw Wetenschappelijk Boek : Middeleeuwse kastelen in veelvoud

19/05/2009 20:35

Nederlandse Kastelenstichting

De Nederlandse Kastelenstichting zal op dinsdag 26 mei het boek Middeleeuwse Kastelen in Veelvoud, Nieuwe studies over oud erfgoed onder redactie van professor drs. H.L.Janssen en drs. W.Landewé presenteren op buitenplaats Overduin.

Het boek bevat veel nieuw materiaal over middeleeuwse kastelen, opgravingen en cultuurhistorie. Een tiental auteurs belicht het middeleeuws kasteel van vele zijden in ruim 330 pagina's en met bijna 200 illustraties in kleur en zwart/wit.

Op dinsdag 26 mei zal om 16.00 uur op de buitenplaats Overduin te Oostkapelle (Walcheren) in het bijzijn van de auteurs het boek aan drs. H.van Waveren, gedeputeerde Cultuur van de provincie Zeeland, worden aangeboden.

De provincie Zeeland is een van de grote stimulatoren op het gebied van het onderzoek naar middeleeuwse kastelen en zet zich bijzonder in voor de promotie van het kasteel en de historische buitenplaats.

De traditionele Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag (1 juni 2009), die in Zeeland veel aandacht krijgt, was dan ook de aanleiding om het boek in Zeeland, in de passende omlijsting van deze fraaie buitenplaats te presenteren.





http://www.kastelen.nl