Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.


- Persbericht -

20 mei 2009

Amstelkerk

Dinsdag 26 mei om 20.15 uur

Amstelveld 10

Les Goûts Réunis - serie met jonge musici en alumni van het Conservatorium van Amsterdam

Moderne jazz in de Amstelkerk

FELIX SCHLARMANN GROUP met een gastoptreden van saxofonist Jasper Blom

Originals - own works by Felix Schlarmann

The Felix Schlarmann Group speelt op dinsdag 26 mei in de Amstelkerk een gevarieerd programma met eigen composities van drummer en bandleider Felix Schlarmann, die soms krachtig en modern, soms rustig en melodieus zijn. Speciale gast deze avond is de gerenommeerde saxofonist Jasper Blom. Het concert is onderdeel van Les Goûts Réunis een serie concerten georganiseerd door Stadsherstel Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam, samengesteld door Paul Leenhouts.

The Felix Schlarmann Group

Floris van der Vlugt - alto saxofoon
Ruben Hein - piano
Lucas Dols - contrabas
Felix Schlarmann - slagwerk

met als speciale gast

Jasper Blom - tenor saxofoon

Felix Schlarmann

Felix Schlarmann werd in 1982 in Duitsland geboren. Hij studeerde drums aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2007 afstudeerde bij Marcel Serierse en Martijn Vink. Hij vervolgde zijn studie als master student bij Martijn Vink in Amsterdam en bij John Riley aan de Manhattan School of Music in New York. Op negenjarige leeftijd begon Schlarmann met het spelen van drums en klassieke percussie. Hij speelde als drummer in diverse bands, zoals de Jeugd Big Band van de deelstaat Nedersaksen.Hij gaf concerten door heel Duitsland en won verscheidene prijzen in de nationale Duitse wedstrijd Jugend Musiziert en was succesvol in de Duitse jazzcompetitie Jugend Jazzt. Diverse van zijn composities voor percussie zijn gepubliceerd bij Gretel Verlag, Duitsland. Felix Schlarmann speelde op radio en televisie en tournees, concerten en festivals in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Naast het spelen met zijn eigen Group treedt Felix Schlarmann op met zangeres Julia Oschewsky en verschillend en andere ensembles in Duitsland en Nederland. Als big band drummer heeft hij gespeeld met de beste Nederlandse jazzorkesten.

'Les Goûts Réunis'

'Les Goûts Réunis' is een gezamenlijk initiatief van Stadsherstel Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Het is een serie concerten met jonge musici en alumni van het conservatorium, samengesteld door musicus en docent aan het CvA Paul Leenhouts. In deze serie presenteren getalenteerde ensembles en solisten uit de wereld van de klassieke muziek en jazz bijzondere werken in gebouwen van Stadsherstel. Om de serie zo toegankelijk mogelijk te maken, is de entreeprijs laag gehouden. Zo kan iedereen genieten van de mooie muziek en de mooie zalen.

Stadsherstel Amsterdam

Stadsherstel Amsterdam N.V. verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden, zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en militaire en industriële monumenten, als forten, scheepswerven, molens en gemalen.

De Amstelkerk als cultuurzaal

De Amstelkerk is één van de 11 kerken in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Het houten gebouw is in 1670 neergezet als noodkerk voor de inwoners van dit net aangelegde deel van de Grachtengordel. Maar tijdelijk werd permanent en in 1840 werd het interieur in neogotische stijl verfraaid, één van de eerste voorbeelden van deze stijl in ons land. Tegenwoordig de Amstelkerk het kantoor van Stadsherstel. In de avonduren en in het weekend wordt de middenruimte verhuurd voor kleinschalige culturele evenementen. Na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds is bij Stadsherstel een aparte afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties opgericht. Het doel is om de bijzondere grote gebouwen een succesvol tweede leven te geven, onder andere als cultuurzaal. Hiertoe zoekt Stadsherstel samenwerking met verschillende culturele instellingen.

Les Goûts Réunis

FELIX SCHLARMANN GROUP

Originals - own works by Felix Schlarmann

Amstelkerk, Amstelveld 10 (ingang Reguliersgracht)

dinsdag 26 mei om 20:15 uur

Toegang: ¤ 7,50 / ¤ 5,- met kortingspassen

Kaartverkoop: aan de deur en bij Stadsherstel, zalen@stadsherstel / 020-52 000 90

Meer informatie: afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties: zalen@stadsherstel.nl / 020-52 000 90