Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen geeft startschot scholenkampioenschap hardlopen

BARENDRECHT (maandag 25 mei 2009) ­ Op dinsdag 26 mei wordt op Sportpark De Bongerd voor de tiende keer het Rabobank Scholenkampioenschap hardlopen gehouden. Op dit jaarlijks terugkerende evenement strijden de verschillende groepen van de Barendrechtse basisscholen om de titel over verschillende afstanden. Burgemeester Van Belzen geeft om 18.30 uur het startsein.

De groepen 3 en 4 lopen een afstand van 600 meter, de groepen 5 en 6 pakken een afstand van 800 meter en de groepen 7 en 8 gaan voor de 1.000 meter. De prijsuitreiking vindt rond 20.00 uur plaats. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsvaantje en elke school een fraaie bokaal. De nummers 1, 2 en 3 worden nog eens extra in het zonnetje gezet. Hoewel alle scholen erop gebrand zijn om dit jaar met de kampioensbeker naar school terug te keren, staat het sportieve element voorop. Burgemeester Van Belzen: 'Bewegen is goed voor jong en oud. Bovendien biedt het sportveld ruimte om andere mensen te ontmoeten. Het is belangrijk dat kinderen leren plezier te beleven aan sport.'

Jaarlijks terugkerend
De organisatie van het scholenkampioenschap hardlopen is in handen van atletiekvereniging CAV Energie in samenwerking met Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde. Deze bank is al sinds 2001 hoofdsponsor. Mede hierdoor is het mogelijk dit sportieve evenement jaarlijks op de Barendrechtse sportkalender te plaatsen. De Rabobank stelt dit jaar opnieuw een Stimuleringsprijs ter beschikking voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste leerlingen in de groepen 7 en 8 deelnemen aan het kampioenschap.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht