Ingezonden persbericht


Alessandro Coppo nieuwe Algemeen Directeur Marktplaats.nl

Emmeloord, 26 mei 2009 - Vanaf vandaag is Alessandro Coppo de nieuwe Algemeen Directeur van Marktplaats.nl. In deze rol is hij verantwoordelijk voor alle Marktplaats-activiteiten in Nederland, zoals Product Management, Business Development, Marketing, Sales, IT en Financiën.

"Ik vind het een eer om deze rol op me te mogen nemen. Marktplaats is één van de meest succesvolle eBay-ondernemingen," zegt Alessandro Coppo over zijn benoeming. "De site is gegroeid van c-to-c platform in tweedehands goederen naar het hart van de Nederlandse online handel. Meer dan 90% van de Nederlanders gebruikt Marktplaats tenminste 1 keer per jaar om onder meer nieuwe en tweedehands goederen, auto's en diensten te vinden. Het is een uitdaging om Marktplaats.nl zo geliefd te houden onder de Nederlandse gebruikers en tegelijkertijd het groeipotentieel verder te benutten."

Coppo volgt Eugenie van Wiechen op, die ruim een jaar aan het roer heeft gestaan van de populairste e-commerce site in Nederland. "Ik ben blij met Alessandro als mijn opvolger. Hij is een ervaren eBay-leider, die kennis van zaken heeft van zowel veiling- als advertentieplatforms en hij is erg enthousiast over Marktplaats.nl."

Alessandro Coppo heeft een lange staat van dienst als senior manager bij eBay. Hij begon in 2004 bij eBay Italië als Hoofd Category Management en werd daar in oktober 2005 Algemeen Directeur. Voor Coppo in dienst kwam van eBay was hij acht jaar werkzaam bij BCG, met als focus consumptiegoederen en detailhandel. De afgelopen jaren heeft Coppo consequent goede bedrijfsresultaten laten zien. Daarnaast heeft hij een passie voor innovatie. "Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en kennis in te zetten om Marktplaats.nl verder te ontwikkelen."

"Marktplaats is de meest populaire e-commerce site in Nederland," zegt Jacob Aqraou, Vice President & General Manager eBay Global Classifieds. "We zijn blij dat Alessandro heeft aangegeven deze belangrijke rol op zich te willen nemen. Marktplaats is een bedrijf met een team waar we zeer in geloven en dat verdient sterk leiderschap. Alessandro's focus op prestatie, resultaat, team en cultuur maken hem de beste kandidaat voor Marktplaats.nl."

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 255.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.




Ingezonden persbericht