Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Elburg - Aanrijding met drie personenauto's               |

Bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg in Elburg is op maandagavond 25 mei is een 39-jarige man uit Elburg gewond geraakt. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.


De man reed rond 18.30 uur over de Zuiderzeestraatweg en wilde linksaf afslaan. De 43-jarige plaatsgenoot die achter hem reed zag dit te laat en kon een aanrijding met zijn voorligger niet voorkomen. De auto van de 39-jarige man kwam door de aanrijding op de andere weghelft terecht en botste daar tegen de auto van een 32-jarige man uit 't Harde, die hem tegemoet kwam rijden. De auto van het 39-jarige slachtoffer is afgesleept.

|     |Emst - Automobilist onder invloed                         |

Een 62-jarige Epenaar is in de nacht van maandag op dinsdag 26 mei aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol


De man werd rond 0.30 uur gecontroleerd op de Veldweg in Emst. De man kon geen blaastest volbrengen, maar agenten constateerden dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook daar lukte het niet om te blazen. Er is vervolgens een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend.
De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.

|     |Epe - Aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij        |

De politie heeft op maandagochtend 25 mei een hennepkwekerij aan de Bremweg in Epe ontmanteld. Daarbij heeft de politie twee aanhoudingen verricht.


De hennepkwekerij werd rond 8.00 uur aangetroffen in een schuur. Er stonden ongeveer 110 hennepplanten. De bewoners van het adres, een man en een vrouw (24 en 29 jaar oud) zijn aangehouden. De politie onderzoekt het verband tussen de twee en de kwekerij. Er is vastgesteld dat er sprake was van stroomdiefstal. De energiemaatschappij heeft de stroom afgesloten en doet aangifte van deze diefstal. De maatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. De kwekerij is ontmanteld en de apparatuur en de planten zijn vernietigd. De man en de vrouw zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

|     |Elspeet/Ermelo - Bromfietsers raken rijbewijs kwijt       |

De politie heeft op maandagmiddag 25 mei twee bestuurders van bromfietsen van de weggehaald omdat ze een snelheidsovertreding begingen. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren.


Een 16-jarige Elspeter werd rond 13.20 uur op de Uddelerweg in Elspeet gecontroleerd, hij reed 71 km/h waar 40 is toegestaan. Een 17-jarige inwoner van de gemeente Apeldoorn reed omstreeks 15.10 uur op het fietspad naast de N 302 in Ermelo, hij passeerde een snelheidscontrole met een snelheid van 75 km/h, daar gold een maximum van 49. Beide jongens moesten hun rijbewijs inleveren en hebben een proces-verbaal gekregen.
Bij overschrijding snelheid met een brommer, wordt bij een overschrijding van 30 km of meer het rijbewijs ingenomen.

|     |Ermelo - Drie jongens aangehouden na vernieling           |

Drie jongens uit Ermelo (13,13 en 14 jaar) zijn op maandagmiddag 25 mei aangehouden nadat ze een vernieling hadden gepleegd aan het pand van een groothandel aan de Telgterweg in hun woonplaats.


Een medewerker ontdekte rond 14.45 uur dat een slot aan de achterkant van het pand was geforceerd. Daar trof hij ook de jongens aan. Die vertelden hem dat ze de vernieling hadden gepleegd. De medewerker heeft ze overgedragen aan de politie. De politie heeft ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Ze zijn aangemeld bij een jeugdpreventieprogramma, waar hen passende maatregel wordt opgelegd.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --