Ingezonden persbericht


UITNODIGING VOOR DE OFFICIËLE LANCERING VAN DE TENTOONSTELLING

VROUWEN, RUITERS EN KARDINALEN. DE BEELDHOUWKUNST VAN MARINO MARINI EN GIACOMO MANZÙ.

Geachte heer/mevrouw,

Museum Beelden aan Zee en het Istituto Italiano di Cultura per i Paessi Bassi hebben het genoegen u uit te nodigen voor de officiële lancering van de tentoonstelling Vrouwen, ruiters en kardinalen. De beeldhouwkunst van Marino Marini en Giacomo Manzù. Deze zal plaatsvinden op 8 juni a.s. in het Istituto Italiano di Cultura aan de Keizersgracht 564 te Amsterdam in aanwezigheid van de Italiaanse ambassadeur in Nederland, de heer Franco Giordano.

PROGRAMMA:

16.00 welkomstwoord door dhr. Franco Giordano, Ambassadeur van Italië 16.10 lezing door dr. Jan Teeuwisse, directeur museum Beelden aan Zee 16.30 fragmenten uit de films Un 'ora con Manzù en Marino Marini la felicità della Scultura. 16.40 lezing door drs. Feico Hoekstra, gastconservator 17.00 Afsluiting met een drankje.

Graag zouden wij voor 4 juni a.s. van u vernemen of u bij deze bijeenkomst aanwezig kunt zijn. Aanmelden kan per email: info@beeldenaanzee.nl o.v.v. Marini/Manzù of telefonisch: 070-3585857

De tentoonstelling Vrouwen, ruiters en kardinalen. De beeldhouwkunst van Marino Marini en Giacomo Manzù, die van 26 juni t/m 1 november 2009 in museum Beelden aan Zee te zien is, geeft voor het eerst in Nederland een groot overzicht van de twee belangrijkste Italiaanse beeldhouwers uit de naoorlogse periode: Marino Marini (1901-1980) en Giacomo Manzù (1908-1991). Twee kunstenaars die, in onderlinge rivaliteit en via verschillende wegen, de klassieke figuratieve beeldhouwkunst tot een verrassend nieuw hoogtepunt brachten. Tevens zal in deze expositie dieper worden ingegaan op de invloed die de Italiaanse beeldhouwkunst heeft gehad op de Nederlandse beeldhouwers uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, hetgeen een tot nu toe nog nauwelijks verkend terrein was. Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling treft u aan in het begeleidende persbericht.

Wij hopen u te mogen begroeten op 8 juni.