Ingezonden persbericht


François Boulangé lanceert Zelfzijn.nl; dé internetportal voor bewustwording

Haarlem, 26 mei 2009 - Vanaf vandaag is de nieuwe internetportal www.zelfzijn.nl actief. Een portaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de spirituele kant van het leven. Én voor iedereen die iets op dat gebied te melden ?of aan te bieden- heeft.

Zelfzijn.nl is een initiatief van producent, nieuwe mediaspecialist en oud Lingo presentator François Boulangé en bewustzijnsexpert en oprichter van de Voorjezelfkrant Jan Smit. Zij vonden dat het tijd werd voor een professionele presentatie van alles wat er op spiritueel gebied te vinden is.

Boulangé: ?Iedereen heeft wel een site, al of niet zelf gemaakt, en dan is het maar hopen dat je doelgroep je kan vinden. Ons doel is om iedereen een professioneel platform te bieden waar men zichzelf, een cursus of product, in streaming video kan presenteren. Therapeuten, productaanbieders, componisten, schrijvers, iedereen is welkom zolang men maar bereid is zichzelf te laten zien. Video dus.?

En inderdaad, het ziet er professioneel uit. Zowel de cursussen die gebruikers online en on-demand kunnen volgen, als de productpresentaties. Komt er een nieuw boek uit? Staat er een interview met de schrijver. Is er een nieuwe New Age CD? De componist komt aan het woord en speelt vaak ook nog een stukje. Allemaal met gebruikmaking van streaming video, zodat de gebruiker het kan bekijken ?of volgen- op zijn/haar eigen tijdstip en tempo.

Smit: ?Spiritualiteit speelt een steeds serieuzere rol in onze samenleving. Maar de meeste aanbieders zijn erg op zichzelf. Zelfzijn.nl brengt de aanbieders en gebruikers samen. Zodat er een gezamenlijk ?en groter- bewustzijn gecreëerd kan worden.?

Naast een zogenaamde ?marktplaats voor spiritueel bewustzijn? is Zelfzijn.nl ook een community. Waar gebruikers gratis lid van kunnen worden, vrienden kunnen maken, chatten met aanbieders en elkaar, fora bij kunnen wonen en natuurlijk bloggen. Vaak komt iets in het nieuws en is er eventjes de mogelijkheid om met elkaar in discussie te gaan (zie bijvoorbeeld de site van Rondom 10). Zelfzijn vormt een voortdurend platform voor discussie en uitwisseling.

Maar zelfzijn.nl is er niet alleen voor liefhebbers en geïnteresseerden. Smit en Boulangé willen ook een platform creëren om de discussie aan te gaan met sceptici of twijfelaars. Boulangé: ?Ik heb eerder al verdiept in het ?ietsisme?, maar ik sta ook open voor nieuwe of vernieuwende ideeën. Of alles waar is, laat ik vooral aan de gebruikers om te beoordelen. En dat daar discussie over zal ontstaan is alleen maar goed. Wel zullen we er streng mee omgaan dat mensen, ook in de discussie, net zo?n open mind houden.?



Ingezonden persbericht