Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 26 mei 2009






Persbericht


Gemeente De Wolden voldoet aan kwaliteitseisen milieuhandhavingsbeleid


Het milieuhandhavingsbeleid van de gemeente De Wolden voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen van de provincie Drenthe. Dit op een groot aantal punten zoals nalevings- en toezichtsstrategie en sanctiestrategie. Ook de handhavingsdossiers zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Een verbeterpunt bleek het actualiseren van relevante data over  bijvoorbeeld de veiligheid binnen bedrijven. Dergelijke gegevens bepalen mede wanneer en hoe vaak een bedrijf wordt bezocht. Het actualiseren van deze gegevens was ook noodzakelijk ten behoeve van het integraal handhavingsprogramma - dit ter voorbereiding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO).

In het handhavingsprogramma voor 2009 is gebruik gemaakt van de opmerkingen die door de provincie zijn gemaakt, en zijn de uitgangspunten van beleid geactualiseerd.
Daarnaast heeft de gemeente de beleidsvelden bouw en ruimtelijke ordening met het beleidsveld milieu samengevoegd. Hierdoor is de gemeente voorbereid op invoering van de WABO met als richtdatum 1 januari 2010.

Ook wordt op het gebied van handhaving zowel beleidsmatig als uitvoerend, actief samenwerking gezocht met buurgemeenten, provincie, politie, waterschappen en woningbouwverenigingen. Steeds vaker kunnen dan ook handhavingszaken integraal worden opgepakt.

///////////////////////////////////