Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 26 mei 2009






Persbericht


Burgerjaarkrant 2008 huis-aan-huis verspreid


In week 23 valt de 'Burgerjaarkrant De Wolden, terugblik op 2008' bij elfduizend huishoudens van De Wolden in de bus. Net als vorig jaar wordt deze krant huis-aan-huis verspreid. Ook wordt de krant ter inzage gelegd in de bibliotheken en dorpshuizen en ontmoetingscentra.
Door middel van een doorbladertechniek wordt de Burgerjaarkrant op www.dewolden.nl. Belangstellenden kunnen de krant opvragen via de receptie van het gemeentehuis.

In de Burgerjaarkrant vertelt burgemeester Peter Snijders over de kwaliteit van de dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het vlak van burgerparticipatie. Ook wordt gerapporteerd over de behandeling van bezwaarschriften en klachten.

Burgemeester Peter Snijders: 'In deze Burgerjaarkrant staan vooral projecten centraal die met inbreng van inwoners tot stand zijn gekomen, zoals de sportnota en de nota volksgezondheid. Ook laat ik de lezer zien dat men van harte welkom is in het hart van de locale democratie: de raadszaal. Uiteraard sta ik ook stil bij bijzondere momenten zoals de uitreikingen van Koninklijke Onderscheidingen. En ik neem u bijvoorbeeld mee naar de gemeentewinkel, waar uiteraard klantgericht denken en doen de norm is, en informeer ik u over de laatste ontwikkelingen binnen De Wolden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Kortom een afspiegeling van een actieve en betrokken gemeente!'

In Nederland is het wettelijk geregeld dat een burgemeester jaarlijks verslag doet van wat er in het voorgaande jaar is gebeurd in zijn of haar gemeente. Een aantal aspecten is verplicht om opgenomen te worden in het verslag, zoals burgerparticipatie en de kwaliteit van de dienstverlening; de vorm ervan is niet vastgelegd.

Inwoners die willen reageren op de inhoud van de Burgerjaarkrant kunnen dit doen via gemeente@dewolden.nl of telefonisch contact via 14 0528.

///////////////////////////////////