Gemeente Heerde


[pic]




Persbericht

Datum:  26 mei 2009



Gedeputeerde Staten bekijken projecten Heerde


De Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland hebben op 26 mei een werkbezoek afgelegd in de gemeente Heerde. Hierbij hebben ze een aantal projecten bezocht die staan beschreven in de Ontwikkelingsagenda. Hierin zijn de projecten opgenomen waarin provincie en gemeente samenwerken.



Samenwerkingsovereenkomst


In januari hebben de gemeente Heerde en de provincie Gelderland een contract ondertekend, waarin ze aangeven dat ze willen samenwerken op een 20-tal ruimtelijke projecten die in de gemeente Heerde uitgevoerd gaan worden. Toen is ook afgesproken dat GS de projecten in Heerde zouden komen bekijken.



Programma


Vijf gedeputeerden en de secretaris hebben samen met het college van B&W en een aantal ambtenaren van de gemeente Heerde een rondrit gemaakt langs de belangrijkste projecten uit de ontwikkelingsagenda. Dit ging onder ander om het Heerderstrand, waar een Veluwetransferium moet komen, het terrein van de Berghuizerpapierfabriek, de lokatie voor een kliniek bij de Zwarteweg en het project Veessen-Wapenveld.


Na afloop van het werkbezoek gaven de Gedeputeerden aan dat ze een goede indruk hebben gekregen van de verschillende projecten. Algemeen werd gevoeld dat het een zeer geslaagd bezoek was.