Achtste geval van A/H1N1-griep in ons land op dinsdag 26 mei

26/05/2009 18:28

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Het Interministerieel Commissariaat Influenza deelt mee dat vandaag een achtste geval van A/H1N1-griep bij een landgenoot gevonden werd. Dat bevestigde de analyse door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Acht andere analyses leverden vandaag een negatief resultaat op.

Het gaat om een jongeman uit de hoofdstad die eergisteren vanuit New York terugkeerde naar Parijs, om daar met de hogesnelheidstrein door te reizen naar Brussel. Op maandag contacteerde hij zijn huisarts omdat hij zich onwel voelde. De huisarts stelde vast dat de jongeman koorts en spierpijn had en ook hoestte. In overleg met de gezondheidsinspecteur van de Gemeenschap werd daarop besloten om een test te laten uitvoeren. Het resultaat van de analyse kwam deze namiddag positief terug waarop de man overgebracht werd naar het Sint-Pieter Ziekenhuis in Brussel. Zijn toestand is op dit moment niet zorgwekkend.

Na zijn thuiskomst op zondag, had de man zijn woning niet meer verlaten en met slechts drie personen contact gehad. Zij kregen uit voorzorg een behandeling met antivirale middelen en vermijden contact met anderen.

De passagierslijst van de vlucht waarmee de man terugkeerde naar Parijs, wordt door de Franse gezondheidsautoriteiten opgevraagd. Medepassagiers die mogelijk risico op besmetting liepen tijdens de vlucht of de treinrit, worden gecontacteerd.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel