Stadsdeel Zeeburg


---

Restaurant Flevohuis hele zomer open

26 mei 2009
De deuren van het wijkrestaurant van verzorgingsinstelling het Flevohuis blijven de hele zomer open. Niet alleen voor bewoners, maar ook voor buurtgenoten en bezoekers. Met een financiële bijdrage van bijna 60.000 euro maken Marijke Vos, wethouder Zorg en Jan Hoek, stadsdeelwethouder Zeeburg dit mogelijk.

Om het restaurant rendabel te houden, wisselt het Flevohuis deze zomer van cateraar. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. De zorgingsinstelling zag zich daarom genoodzaakt om tijdelijk het restaurant alleen voor bewoners open te houden. Gemeente en stadsdeel hebben dit weten te voorkomen door een extra bijdrage van respectievelijk EUR 35.000 en EUR 23.000. Stadsdeelwethouder Jan Hoek: "Het wijkrestaurant in het Flevohuis voorziet in een duidelijke behoefte in de buurt. We vinden dit zo belangrijk dat we samen hebben besloten het financiële tekort te overbruggen."

Marijke Vos: "Wij vinden het van groot belang dat deze wijkrestaurants in de stad er zijn. Amsterdammers ontmoeten elkaar daar onder het genot van een warme maaltijd, voor een redelijke prijs. Nog dit jaar maken we nieuwe stedelijke afspraken over wie gebruik kan maken van een gesubsidieerde maaltijd en wat de basismaaltijd van twee gangen gaat kosten."

Het Flevohuis in stadsdeel Zeeburg is deels een verpleeghuis, deels een plek waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Bewoners én buurtgenoten kunnen in het restaurant terecht voor een betaalbare maaltijd en sociale contacten. Juist in de zomer is deze behoefte groter, omdat kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn en veel sociale activiteiten een zomerstop hebben.

---