Stadsdeel Zeeburg


---

Beginnende fietsers trotseren de Nesciobrug

26 mei 2009
Na vrijdag 22 mei 2009 is het fietstochtje naar de supermarkt, voor vrouwen die mee hebben gefietst met Leontien van Moorsel, 'a piece of cake'! Stoer trotseerden zij de Nesciobrug, met de wind niet altijd in de rug...

's Ochtends vroeg werden alle vrouwen en kinderen ontvangen door voormalig Olympisch en wereldkampioene Leontien van Moorsel en stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik. Beide dames namen een groep vrouwen mee voor een fietstochtje door de prachtige Zeeburgse natuur. De echte beginners bleven in de sporthal achter om daar te oefenen. Voor de kids stonden er allerlei rare fietsen klaar om een parcours mee te rijden.


Steeds meer vrouwen die fietsen niet op jonge leeftijd hebben geleerd, komen er door dit soort activiteiten achter dat zo'n fiets toch best handig is. Want waar ben je in Amsterdam zonder fiets? Sanae (9) schatert als ze haar moeder ziet stuntelen op een fiets in de sporthal. Sanae kan al fietsen sinds ze vier is. "Ik ben haar de hele tijd aan het pushen om te gaan fietsen, maar ze durfde niet alleen. Nu is ze samen gegaan met mijn tante en buurvrouw. Dat vindt ze gezellig en dan durft ze wél!"