Ingezonden persbericht


Alles over 'Het Nieuwe Werken' nu centraal op één plek Werken20.nl vanaf vandaag online

Sinds vandaag, dinsdag 26 mei, is de website www.werken20.nl (Werken 2.0) officieel online. Dit maakte initiatiefnemer Arjan Hooiveld (38) vandaag bekend op het congres '1+1 = 2.0' van de Haagse Hogeschool. Deze website geeft alle ins en outs over Het Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken is een veelgehoorde term. Maar wat is het? Wat houdt het in? Wat kan het voor een organisatie betekenen? Welke voordelen heeft het? De site werken20.nl bundelt voor het eerst alle informatie over Het Nieuwe Werken op één plek en geeft antwoord op al deze en vele andere vragen. Het Nieuwe Werken in de ruime betekenis van het woord heeft invloed op diverse disciplines in organisatie: werkomgeving, HRM, Finance en leidt tot hogere productiviteit en efficiëntie. Waarom in de file naar kantoor komen, als je elkaar via webconference kunt spreken en op afstand met elkaar kunt samenwerken via zogenaamde 'collaboration tools', wiki's of het virtueel kantoor?

In het kort is Het Nieuwe Werken slimmer en efficiënter werken door gebruik te maken van beschikbare technologie, tips en trucs; werken onafhankelijk van tijd en plaats en gebruik maken van de kracht van internet en netwerken. Er miljoenen kenniswerkers, maar we hebben simpelweg nog nooit goed nagedacht over hoe je het best met je hoofd kunt werken. De organisatiestructuur waarbij we acht uur per dag met zijn allen in hetzelfde gebouw werken, lijkt achterhaald door de technologische mogelijkeden die internet biedt.

Naast antwoord op eerder genoemde vragen staan er artikelen, gastcolumns, toepassingen en overzichten van seminars / congressen, boeken en communities op de site.

Kredietcrisis
Hooiveld gaf tijdens het seminar aan dat de huidige kredietcrisis een unieke gelegenheid is om te onderzoeken, of werk in bedrijven en organisaties efficiënter en effectiever kan worden ingericht. 'Het Nieuwe Werken bespaart kosten, verhoogt de arbeidsproductiviteit en -vreugde, vermindert files en zorgt voor een lager ziekteverzuim.'

De Haarlemmer is al jarenlang beroepsmatig en uit interesse bezig met internet, digitalisering en '2.0-toepassingen'. Momenteel is hij projectleider voor de vernieuwing van het intranet bij een overheidsorganisatie.

Noot voor de redactie,