Ingezonden persbericht


Unisys kondigt verbeterde ClearPath serverfamilie aan die klanten helpt te moderniseren en voorbereid te zijn op onverwachte ontwikkelingen

Nieuwe modellen, software en Specialty Engines helpen ICT-investeringen te beschermen en maken integratie met mobiele en intelligente apparatuur mogelijk

Schiphol-Rijk, 26 mei 2009 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt een reeks verbeteringen aan voor de ClearPath familie van mainframe servers. Deze verbeteringen zijn ontworpen om klanten te helpen hun enterprise datacenters te transformeren en kosten te reduceren, terwijl ze de waarde van hun investeringen in bedrijfskritische applicaties beschermen en zelfs vergroten.

Vandaag wordt het volgende aangekondigd:


* Server en enterprise software verbeteringen waaronder nieuwe modellen van de ClearPath Libra en Dorado lijnen en nieuwe releases van de MCP en OS 2200 besturingsomgevingen;


* Innovatieve Specialty Engines die de prijs/prestatie van het ClearPath systeem verbeteren door het verminderen van de noodzaak van support voor gespecialiseerde applicaties en de ondersteuning van integratie van intelligente apparatuur zoals iPhones en iPods;


* Ondersteuning voor de meest recente EMC enterprise storage systemen.

"Het laatste dat organisaties willen doen in de huidige economische omstandigheden is om door middel van 'rip and replace' hun kritische ICT-infrastructuur te vervangen om prestaties te verbeteren," aldus Colin Lacey, vice president, Systems and Storage bij Unisys. "Met de benadering van Unisys om datacenters te moderniseren en te transformeren is dat ook niet nodig. De oplossingen die we vandaag aankondigen betreffen het helpen van ClearPath klanten om ICT-kosten te beheersen door het behouden en verbeteren van hun ICT-infrastructuur zodat het flexibel genoeg is om voorbereid te zijn op onverwachte veranderingen in hun bedrijfsomgevingen."

Nieuwe ClearPath modellen verbeteren prestaties en Economy of Ownership

Unisys kondigt vijf nieuwe ClearPath modellen aan, van high-end tot aanvangsniveau. Door het benutten van nieuwe processorunits en I/O subsystemen leveren de nieuwe modellen aantoonbaar betere prestaties dan voorgaande ClearPath modellen, tot zelfs 300 procent verbetering in I/O en netwerkcapaciteit en 200 procent verbetering in prijs/prestatie.

Deze modellen bieden toegenomen schaalbaarheid, betrouwbaarheid en security om groeiende transactieloads mogelijk te maken, en te voorzien in toenemende netwerk- en storage-eisen en voorkomen potentieel hogere applicatiekosten.

Vier van de nieuwe modellen - ClearPath Libra modellen 780/790 en ClearPath Dorado modellen 740/750 - gebruiken de door Unisys ontworpen CMOS processortechnologie, waarmee de toewijding van Unisys om meer capaciteit en schaalbaarheid te leveren in klassieke mainframeplatforms wordt onderstreept.

Ontwikkeld voor zeer grote transactieverwerkende omgevingen en andere missiekritische taken die doorlopende beschikbaarheid eisen met een hoog niveau van security, zijn de nieuwe ClearPath Libra modellen 780 en 790 de krachtigste systemen ooit, die draaien op de Unisys MCP besturingsomgeving. De mid-range ClearPath Dorado Modellen 740 en 750 zijn ontworpen om transactieverwerking mogelijk te maken die variabele workloads vereisen.

De nieuwe entry-level tot mid-range ClearPath Dorado Model 4050 maakt gebruik van de quad-core Intel Xeon 7350 x64 processor. Het is de meest recente stap in het plan van Unisys om een platformarchitectuur te bieden dat is gebaseerd op geavanceerde Intel technologie voor alle Unisys servers.

Zoals andere servers in de ClearPath familie bieden de nieuwe modellen flexibel resourcebeheer, waardoor klanten hun uitgaven kunnen aanpassen op hun behoeften. Metering, het pay-for-use systeem, stelt klanten in de gelegenheid om veranderende workloads dynamisch en kostefficiënt af te handelen door systeemcapaciteit te maximaliseren tijdens een piek en kosten te minimaliseren als het gebruik minder is. Hierdoor betalen klanten precies het bedrag van het processorvermogen dat ze gebruiken, terwijl ze het gebruiken, met state-of-the-art gebruiksmonitoring.

Gebruikers van de nieuwe modellen en alle andere modellen in de ClearPath familie kunnen profiteren van de nieuwe releases van de OS2200 en MCP besturingsomgevingen. Zowel de OS2200 release 12.0 en MCP Release 12.1 bevatten verbeteringen in uitvoeringsautomatisering, interoperabiliteit, applicatieontwikkeling, security en applicatiemodernisering door SOA implementatie.

Specialty Engines verbeteren ondersteuning voor mobiele gebruikers en systeem interoperabiliteit

De nieuwe OS2200 en MCP releases bieden ondersteuning voor single-purpose Specialty Engines - geïntegreerde processoren die functies overnemen van het centrale systeem waarmee zowel prestaties als prijs/prestatie wordt verbeterd. deze engines helpen enterprise klanten om hun applicatieomgevingen te moderniseren en productiviteit te verbeteren, doordat medewerkers in staat zijn om standaardapplicaties en interfaces te gebruiken.

Door een nieuwe innovatieve mogelijkheid maakt de ClearPath ePortal Specialty Engine het mobiele medewerkers mogelijk om intelligente apparatuur zoals Apple iPhone en iPod touch te gebruiken om te communiceren met ClearPath applicaties. Klanten met deze apparatuur kunnen dezelfde look-and-feel gebruiken waarmee ze al bekend zijn om op een transparante manier toegang te krijgen tot kritieke bedrijfsinformatie.

De verbeterde ClearPath ePortal biedt meerdere opties om deze intelligente apparatuur te integreren. Deze opties bevatten onder meer een plug-and-play mogelijkheid die automatisch de iPhone/iPod touch applicatie-interface genereert, mogelijkheden om webgebaseerde ClearPath applicaties met een iPhone/iPod touch look-and-feel op persoonlijke voorkeuren aan te passen en integratie van iPhone applicaties met ClearPath oplossingen.

De nieuwe Specialty Engines voor de ClearPath Dorado lijn bieden verbeterde interoperabiliteit met heterogene systemen. De nieuwe OS2200 Q processor maakt transparante communicatie en informatie-uitwisseling mogelijk via de veelgebruikte IBM Websphere MQ Server messaging. De OS2200 J processor - als aanvulling op de reeds beschikbare processor voor MCP-gebaseerde systemen - maakt integratie mogelijk van nieuwe Java applicaties voor een uitgebreidere SOA omgeving.

ClearPath aangevuld net EMC Symmetrix V-Max Storage en end-to-end services

Door het aanbieden van geïntegreerde ondersteuning voor het recentelijk geannonceerde EMC Symmetrix V-Max systeem, biedt Unisys zijn klanten uitgebreide, kosteffectieve storage-opties voor virtuele datacenters in transactie-intensieve applicaties.

Deze high-end EMC storage array biedt incrementele schaalbaarheid terwijl storagebehoeften toenemen, met vereenvoudigd en veilig beheer en 24/7 beschikbaarheid voor alle storageniveaus. Aanvullend kunnen klanten profiteren van de uitgebreide services en ondersteuning van Unisys en EMC en ondersteuning bij de uitrol van de Symmetrix V-Max systemen voor enterprise computing.

Unisys complementeert de nieuwe verbeteringen die vandaag worden aangekondigd met een spectrum aan diensten die ClearPath klanten helpen om maximale waarde uit hun investeringen te halen. Deze diensten strekken van platformimplementatie en applicatiemogelijkheden zoals SOA en modernisering, tot infrastructuurcompetenties zoals systeembeheer en automatisering.

Voor meer informatie over Unisys ClearPath servers en oplossingen: http://www.unisys.com/products/mainframes/index.htm

###

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden een portfolio aan ICT-diensten, software en technologie die kritische problemen bij klanten helpt oplossen. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen bij de beveiliging van hun operations, de efficiëntie en het gebruik van datacenters te verhogen, ondersteuning van hun eindgebruikers te verbeteren en bedrijfapplicaties te moderniseren. Om deze diensten en oplossingen te kunnen bieden, brengen wij capabilities in outsourcing services, systeemintegratie en adviezen, infrastructuur services, onderhoudsservices, en servertechnologie. Met meer dan 28.000 werknemers bedient Unisys commerciële bedrijven en overheidsinstellingen. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.