Ingezonden persbericht


Huizen, 25 mei 2009
Van Amersfoort Racing blijft leider in ATS F3 Cup

Van Amersfoort Racing domineerde het tweede raceweekeinde van de ATS F3 Cup op de legendarische Nürburgring. Laurens Vanthoor nam de leiding in het Duitse F3- kampioenschap dankzij een oppermachtige overwinning op vrijdag en een slimme tweede plaats in de race op zaterdag. In de ADAC Formel Masters schreef Van Amersfoort Racing ook een podiumplaats bij.

De ATS F3 Cup maakte dit keer onderdeel uit van de package rond de 24 uursrace op de Nürburgring. Het zorgde voor een prima race atmosfeer waarin Van Amersfoort Racing als Volkswagen Motorsport fabrieksteam op jacht ging naar en nieuwe successen vond.

Laurens Vanthoor vertrok de eerste race op vrijdag vanaf pole position en maakte 18 ronden lang geen fouten. Na een perfecte start stuurde de jonge Belg zijn Dallara powered by Volkswagen strak en foutloos over de beroemde piste. Stef Dusseldorp, de F3-debutant, liet bij de start zijn auto afslaan en kon niet profiteren van zijn tweede startplek. In zijn weg naar voren toucheerde de coureur uit Lichtenvoorde een andere deelnemer. Een DNF was het gevolg.

Van Amersfoort Racing bemerkte op de zaterdag een mysterieuze onverklaarbare vibratie in de auto van Laurens Vanthoor. Het weerhield het 18-jairge talent er niet van om vanaf de derde startplek op te rukken naar plaats twee en zo cruciale punten te verzamelen voor het kampioenschap. De beloning voor deze strategische race was evident: Laurens Vanthoor is de nieuwe leider in het kampioenschap met 32 punten.

"Laurens heeft een goed weekeinde achter de rug", vond teambaas Frits van Amersfoort. "Zijn eerste race was ijzersterk, terwijl Laurens in race twee prima omging met de vibraties. Hij koos voor de tweede plaats en de bijbehorende punten. Vorig jaar zou Laurens vrijwel zeker alle risico's hebben genomen om de overwinning te forceren. In dat opzicht is hij als mens en coureur gegroeid. Hij gaat hard, maar met verstand."

Stef Dusseldorp vergooide met een uitglijder zijn kwalificatie voor race 2. De jongeling uit Lichtenvoorde toonde de juiste racersmentaliteit door vanaf plaats 20 op te stomen naar een prachtige vijfde plaats én ook nog de snelste raceronde te noteren. Ter illustratie: in de eerste ronde won de coureur van Van Amersfoort Racing liefst 9 plaatsen.

"Op vrijdag kende Stef duidelijk een off-day. Zowel in de kwalificatie als in race 1 was hij net iets te gretig, maar zijn optreden in de race op zaterdag maakte het weekeinde wel weer goed. Van plaats 20 naar plaats 5, een klassiek voorbeeld van een puike inhaalrace. Stef gunde zich de tijd om naar voren te rijden en ging daarbij heel hard getuige het feit dat hij de snelste raceronde liet noteren."

ADAC Formel Masters:
Eerste podium voor Christian Wangard

Ook succes voor Van Amersfoort Racing in de ADAC Formel Masters. Op de Nürburgring verzilverde de Duitse coureur Christian Wangard zijn derde trainingstijd door als derde te finishen. Voor Wangard was het zijn eerste podiumfinish in deze racejaargang. Liroy Stuart, de andere coureur in de ADAC Formel Masters powered by Volkswagen, kwam niet in de buurt van het podium.

Van Amersfoort Racing bv Nijverheidsweg 17 Telefoon 1271 EA Huizen (NH) +31 (0)35 5311377 Holland Fax +31 (0)35 5383399
E-mailadres
info@vanamersfoortracing.nl

---- --