Ingezonden persbericht

The Ties en Lake op dinsdag 26 mei in café De Paap.

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting om de twee weken een concertavond in café De Paap. Elke keer treden twee talentvolle Haagse acts op. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Tijdens de Haags Pop Podium Avond op DINSDAG 26 MEI wordt in cafe De Paap opgetreden door de rockbands The Ties en Lake.

LAKE
De nieuwe groep Lake is eind vorig jaar ontstaan en is voortgekomen uit de bekende Zuid-Hollandse band Sulphur. Lake bestaat uit Sander van Staalduinen (zang/gitaar, ex-Sulphur), Jeroen van Veggel (gitaar, ex-The Ride), Philip Hannaart (bas, ex-Sulphur) en Harvey Korsman (drums, ex-The New Veras, Silvan, Vegas for Millions). De nieuwe band speelt alternatieve rock met Britse invloeden. Het geluid van Lake wordt gedomineerd door het zwevende hoge stemgeluid van Sander van Staalduinen. Net als bij Sulphur staan de songs en de sfeer centraal. Wat ook gebleven is zijn de invloeden van Snow Patrol, Placebo, Coldplay, Radiohead en Jeff Buckley.

THE TIES
The Ties is een driekoppige Haagse garagerockband bestaande uit Frank Leenen (gitaar/zang), Alieke Hildebrandt (bas/zang) en Stefan van de Brug (drums). De vorig jaar augustus begonnen groep laat zich inspireren door bands als The Hives, The Subways, The White Stripes en The Deaf. De band wist de afgelopen maanden veel aandacht op zich te vestigen, door onder andere in een voorronde van Talent Event te spelen. Ook is de band gevraagd voor een concert op het festival Plein Open.

Haags Pop Podium Avond - Dinsdag 26 mei - 21.00 uur.
Café De Paap is gevestigd aan de Papestraat 32 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Lake - www.laketheband.nl
The Ties - www.myspace.com/thetiesdenhaag
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De Paap - www.depaap.nl



Ingezonden persbericht