VVD


27-5-2009

Minister Cramer licht Kamer verkeerd in over gebruik subisidies milieuclubs

Minister Cramer van Milieu laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat procedures van milieuorganisaties tegen beslissingen van de overheid niet langer worden gesubsidieerd door diezelfde overheid.

In het begrotingsdebat over de begroting voor 2009 heeft de minister echter desgevraagd aan VVD-Tweede Kamerlid Helma Neppérus laten weten dat het door de strikte procedures onmogelijk zou zijn om de subsidies te gebruiken voor procedures tegen de staat. Nu blijkt dat de minister hier de waarheid heeft verdraaid.

Helma Neppérus liet toen al weten hier vraagtekens bij te zetten. Ze is dan ook blij dat Cramer nu de procedures aan gaat scherpen, maar is ook teleurgesteld dat de minister in November 2008 nog weigerde toe te geven dat het systeem niet werkte.

"Er werd toen glashard ontkend tot twee, drie maal toe, dat subsidies voor procedures werden gebruikt en nu geeft de minister opeens wel toe dat dit zo is. Door de halsstarrigheid van de minister hebben we wel een half jaar kostbare tijd en veel subsidiegeld vergooid. Die tijd en dat geld hadden vele malen beter gebruikt kunnen worden", aldus Neppérus.

Neppérus zal de minister middels schriftelijke vragen om opheldering vragen.