Provincie Noord-Holland

Oorkonde voor restaurant Vork & Mes

27-5-2009

Chef-kok Bas Koenders van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp heeft de oorkonde voor het Meest Smaakmakende Heerlijk Noord-Holland Lentemenu 2009 ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door gedeputeerde Jaap Bond.

Het team van Vork & Mes verdiende de onderscheiding met hun deelname aan de speciale restaurantactie die Noordhollandsegrond - de campagne van de provincie Noord-Holland die biologisch eten van dichtbij promoot - twee maal per jaar organiseert.

Uitreiking oorkonde aan chef-kok Bas Koenders van restaurant Vork & Mes
Gedeputeerde Jaap Bond (3e links) heeft de oorkonde uitgereikt aan chef-kok Bas Koenders van restaurant Vork & Mes

Heerlijk Noord-Holland
Dit voorjaar deden bijna zeventig restaurants verspreid door Noord-Holland aan de campagneweek mee, door een speciaal menu te serveren met daarin een hoofdrol voor, liefst biologische, ingrediënten uit de eigen regio. Het menu van restaurant Vork & Mes was exemplarisch voor de culinaire verrassingen die dit uitgangspunt steeds weer oplevert.

Voor zijn zeer smaakvolle gerechten maakt Vork & Mes, niet alleen tijdens de campagneweek maar het jaar rond, veel gebruik van ingrediënten en producten van de MeerBoeren. Deze groep van twintig boeren in de Haarlemmermeerpolder produceert kwaliteitsproducten die herkenbaar zijn aan de 100% Haarlemermeers sticker. Veel van deze producten zijn op de boerderijen zelf te koop. Op het winnende menu van Vork & Mes stond b.v. lamsvlees uit Rijssenhout, asperges uit Hazerswoude en fruit van de Olmenhorst in Lisserbroek.

Beste Groenterestaurant Benelux 2009
Na het ontvangen van de Noord-Hollandse oorkonde, is nu de hoop gericht op het in de wacht slepen van een internationale onderscheiding, die voor het Beste Groenterestaurant Benelux 2009. Vork & Mes is als enige Nederlandse restaurant nog in de race samen met twaalf buitenlandse kandidaten. De wedstrijd, met als doel chef-koks meer met groenten te laten werken, is een initiatief van Belgische groentekok Frank Fol en GaultMillau. Begin oktober wordt bij de presentatie van de GaultMillaugids voor 2010 de winnaar bekend gemaakt.

Nieuwsredactie