Provincie Noord-Holland

Van de bank naar het kickboksen

27-5-2009

In het tv programma Sport in Holland maken de acht, inmiddels redelijk ervaren, sportbeoefenaars (voorheen bankhangers) deze week kennis met de technieken en regels van het kickboksen.

In het Welness Proficenter in Purmerend worden Ton, Ilse, Angela, Aart, Joëlle, Michel, Frank en Wendy bij hun training kickboksen geholpen door Hassan ait Bassou, meervoudig Nederlands en Europees kampioen in de klasse lichtgewicht. Aan het eind van de dag wordt via een wedstrijd duidelijk of kickboksen een geschikte sport is voor onze deelnemers.

Sport in Holland wordt iedere week uitgezonden om 10.40 uur op Nederland 2. De herhaling is op zaterdag om 13.00 uur op Nederland 1.

Logo Sport in Holland

Sport in Holland is een initiatief van Sportservice Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. De provincie wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten. De provincie zorgt dat Noord-Holland kan bewegen, bijvoorbeeld door te zorgen voor professionele sportlocaties en genoeg ruimte voor buitensport. Verder subsidieert de provincie initiatieven om bestaande fiets- en wandelpaden beter met elkaar te verbinden, zodat er een dicht netwerk ontstaat.

Zelf sporten?
Voor de bankhangende kijker is er het interactieve sportplatform www.sportinholland.nl. Natuurlijk zijn hier verhalen van de deelnemers terug te lezen, maar er is ook veel praktische informatie te vinden over de diverse sporten en over hoe en waar men zelf aan de slag kan.