Gemeente Medemblik

51631 / 59749 51631

Nieuws

Bezoek Commissaris van de Koningin

Op woensdagmiddag 20 mei bracht de Commissaris van de Koningin Mr. H.C.J.L. Borghouts een bezoek aan gemeente Medemblik. Het college van burgemeester en wethouders ontving de commissaris in het stadshuis te Medemblik. Na een korte bijeenkomst werden de heer Borghouts en het college opgewacht door raadsleden bij station Medemblik. Gezamenlijk ging het gezelschap met stoomlocomotief Bello en twee rijtuigen naar station Twisk. De commissaris kon vanuit de machinistencabine ervaren hoe het is om zelf een stoomtram te besturen en kreeg uitleg over de geschiedenis van de museumstoomtram.

Gemeenteraad
In het stationsgebouw te Twisk vond een ontmoeting plaats met de raad. Aansluitend ging de reis verder naar station Wognum. Een bus stond gereed om samen met het college en de commissaris langs diverse projecten in de gemeente te gaan. De bezochte projecten zijn: Bloesemgaerde, Westfrisiaweg, Kromme Leek, Egboetswater en de Vooroever.

Bijeenkomst stads- en dorpsraden
In `t Twiskerslot volgde een bijeenkomst samen met afgevaardigden van de stads- en dorpsraden. Iedereen werd in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de heer Borghouts. Na afloop werd het bezoek afgesloten en overhandigde burgemeester Van Eijk aan de commissaris een mand gevuld met streekproducten.