Gemeente Utrecht

Fleurige binnenstad door hanging baskets

De winkelstraten in het centrum van Utrecht zijn vanaf vandaag volgehangen met fleurige manden met bloemen. De eerste 'hanging basket' is deze middag symbolisch opgehangen door Floris de Gelder en binnenstadsondernemer Tom Broekman. De hanging baskets komen er dankzij de initiatieven van ondernemers, het leefbaarheidsbudget en Centrummanagement Utrecht.

Bewoners en ondernemers in de binnenstad kunnen met behulp van het leefbaarheidsbudget van het wijkbureau Binnenstad hanging baskets aanvragen. Veel bewoners én ondernemers hebben dit de afgelopen maanden gedaan. Voor winkelstraten gold dat ondernemers per straat een aanvraag konden indienen mits zij de helft meebetaalden. Centrummanagement Utrecht heeft er met een bijdrage voor gezorgd dat het gehele kernwinkelgebied vol hangt met de hanging baskets zonder eigen bijdrage per winkelstraat. De hanging baskets geven de komende maanden een zomerse sfeer en een kleurig straatbeeld.

Tom Broekman, voorzitter van de Vereniging Centrum Utrecht: "We zijn hier erg blij mee. Dit is de eerste concrete zichtbare actie die we als Centrummanagement Utrecht in gang hebben gezet. Dankzij de initiatieven van ondernemers die er al lagen, kunnen we nu het hele kernwinkelgebied opfleuren met mooie bloemmanden."

Wethouder Floris de Gelder (Economische Zaken, Stadspromotie en wijkwethouder Binnenstad): "Het stadscentrum wordt in één klap extra aantrekkelijk met deze bloemenzee. Een mooi, snel en zichtbaar resultaat van de samenwerking tussen alle betrokken partners in de binnenstad."

Centrummanagement is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen in de binnenstad om het centrum aantrekkelijker te maken voor al haar bezoekers. Deelnemers aan het samenwerkingsverband zijn de gemeente Utrecht, Platform Binnenstad Utrecht, Belangenvereniging Hoog Catharijne, Ondernemersvereniging Centrum Utrecht, Raad Regionale Detailhandel, kring Utrecht, MKB Utrecht (Midden- en Kleinbedrijf), Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie en Kamer van Koophandel Midden-Nederland.