Scania Beers B.V.

#Scania Group Press releases


Persberichten 2009

2009-05-27

Kenmerkende Scania V8 voor 30-jarig bergingsbedrijf Johan v.d. Zand

Breda, 28 mei 2009 - Het internationale bergingsbedrijf Johan v.d. Zand uit Buren bestaat 30 jaar.

En wel in hetzelfde jaar als de befaamde Scania V8 motor 40 jaar wordt. Tel daar de voorliefde voor de Scania achtcilinder van directeur-eigenaar Johan v.d. Zand bij op en het kan haast geen toeval zijn dat onlangs een nieuwe Scania R500 6x2LA in gebruik is genomen. De Scania 3-asser is uitgevoerd in de kenmerkende geel-blauwe kleuren, compleet met jubileum logo op de zijkant en mooie details en is afgeleverd door de Scania vestiging in Zwijndrecht.

Johan v.d. Zand startte het bedrijf in 1979 als garagebedrijf waar oude schadeauto's werden opgekocht en opgeknapt. Al snel werd het pand uitgebreid, werd de eerste vrachtauto aangeschaft en werd een spuiterij toegevoegd. Toch ging de voorkeur van Johan v.d. Zand steeds meer uit naar vrachtwagens. Na de overname van een Amsterdams bergingsbedrijf in 1990 kwam de internationale groei in een stroomversnelling en in 1995 bestond het wagenpark uit vijftien trucks. Na diverse bedrijfsverhuizingen, altijd binnen de gemeente Buren, is Johan v.d. Zand sinds 2003 gevestigd op de huidige locatie nabij de A15 en A2.

JvdZand 4.332

JvdZand 3.332
Fotobijschrift: Enkele Scania's uit het wagenpark van V.d. Zand. De T164 zal hij nooit weg doen.

Met Europa als werkgebied is Johan v.d. Zand een specialist in het bergen van personenauto's, vrachtwagens en touringcars. Daarnaast is er een aparte divisie die zich bezig houdt met de repatriëring van personenauto's voor o.a. verzekeringsmaatschappijen en is er een grote beveiligde opslagfaciliteit voor speciale voertuigen.

"Het ultieme koppel en de bewezen betrouwbaarheid van de Scania V8, maar zeker ook dat heerlijke motorgeluid en de uitstraling hebben ons weer voor Scania doen kiezen", aldus Johan v.d. Zand. "We hebben al diverse Scania's gehad, zoals de 112, 113, 140, 142, 143 en 164 om er een paar te noemen". De meeste heeft v.d. Zand nog steeds in bezit en ook nog in ultieme staat. "We hebben in de loop van de jaren ook veel ervaring opgedaan in het in eigen beheer uitvoeren van opbouwwerkzaamheden". "Zo hebben we de BRO kraaninstallatie op de nieuwe Scania zelf opgebouwd en we zijn zeer trots op het eindresultaat".

JvdZand 2.332

De Scania R500 is voorzien van een luchtgeveerde vooras en hefbare voorloopas. In de werkplaats bij Scania Zwijndrecht zijn de luchttanken binnen het chassis gebouwd. Door het verplaatsen van een aantal chassiscomponenten naar de binnenzijde konden de opbergkasten zo kort mogelijk tegen het chassis aan worden gebouwd. De imposante bergingsauto zal zeker opvallen op de Europese wegen.

JvdZand 1.332

Fotobijschrift: Johan vd Zand (L) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania R500 bergingsauto van Hans Mulder (R), Account Manager bij Scania.


Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com