Ingezonden persbericht

Persbericht

NAVTEQ door Navman gekozen als preferred map supplier in Australië
~ NAVTEQ-kaarten ondersteunen nu Navman- en Mio-apparatuur ~

Veldhoven, 27 mei, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, heeft een overeenkomst gesloten met Navman. De leverancier van GPS-producten gaat de NAVTEQ®-kaart van Australië gebruiken in zijn gehele lijn navigatieapparatuur. Sinds eind vorig jaar ondersteunt NAVTEQ al de volledige lijn Mio-apparatuur. Met deze nieuwe overeenkomst wordt NAVTEQ de preferred supplier voor MiTAC, die in Australië Navman, Mio en Magellan bezit.

De relatie tussen NAVTEQ en Navman in Australië ontstond in oktober 2008 toen Navman koos voor NAVTEQ als kaart- en contentleverancier voor zijn premium S-Serie Platinum-apparatuur. Navman, wereldwijd erkend als pionier van draagbare, ingebouwde satellietnavigatieapparatuur is een top drie-verkoper van persoonlijke navigatieapparatuur in Europa*. In Australië was Navman het best verkopende merk in vier van de laatste zes jaar.

Naast de NAVTEQ-kaart gebruikt Navman nieuwe NAVTEQ-content zoals:

- Lonely Planet for NAVTEQ: Travel Guide. Dit biedt vertrouwd inzicht van points of interest door ervaren Lonely Planet-schrijvers. Dit helpt eindgebruikers bij hun beslissing waar te verblijven, eten of hun vrije tijd te besteden. De content van de Lonely Planet reisgids is gekoppeld aan de NAVTEQ-kaart om een positieve navigatie-ervaring te bieden;

- Speed Limits: applicaties waarschuwen hun gebruikers tegen het overtreden van verkeersregels en geven de maximum snelheid op een weg aan

"We zien dat NAVTEQ een belangrijke en integrale rol speelt in het onderscheiden van het productaanbod van Navman in Australië. Gezien de uitstekende kaartgegevens en rijke navigatiediensten, vertrouwen we erop dat NAVTEQ aan onze eisen voldoet voor verse, innovatieve en rijke kaartdata- en content. We kijken uit naar onze langdurige relatie", zegt Wendy Hammond, Marketing Director bij Navman.

"Navman is een van de meest toonaangevende vernieuwers van kwaliteitsnavigatie. We zijn daarom blij dat we gekozen zijn als preferred supplier. NAVTEQ en Navman hebben een sterke relatie opgebouwd die gebaseerd is op het gezamenlijke doel om Australiërs de beste navigatie-ervaring te bieden", zegt Kirk Mitchell, Director Business Development bij NAVTEQ. "We zoeken continu naar verschillende nieuwe en spannende kaartmogelijkheden voor onze klanten in Australië om hen te helpen hun productportfolio te onderscheiden."

(379 woorden)



Ingezonden persbericht