Gemeente Hoorn

Training omgaan met hangjongeren voor inwoners Blokker

De gemeente organiseert op 27 mei in het Gouden Hoofd in Blokker een training Omgaan met hangjongeren. Een deel van de inwoners van Blokker wordt hiervoor uitgenodigd. Het doel van de training is om beter met overlast van hangjongeren om te gaan en deze te verminderen. De training wordt gegeven door Hans Kaldenbach. Kaldenbach is opvoedkundige, trainer en schrijver van boeken over omgangsvormen en straatcultuur. De trainingen Omgaan met hangjongeren die hij eerder gaf aan buurtbewoners in onder andere Amsterdam, Amersfoort en Utrecht waren goed bezocht. De deelnemers aan de training kunnen hun eigen buurtsituaties naar voren brengen. Met behulp van een acteur worden deze situaties uitgespeeld en worden de effecten van de verschillende manieren van benaderen duidelijk.

Al geruime tijd is er overlast van hangjongeren in Blokker. Deze problemen doen zich voornamelijk voor bij de JOP bij winkelcentrum de Beurs, het bushokje aan de Westerblokker en de speelplaats bij de Yellowlaan. De gemeente nodigt binnenkort omwonenden uit voor de training. Mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich aanmelden bij wijkcoördinator mevrouw M. Commandeur. Dit kan per mail: m.commandeur@hoorn of telefonisch: (0229) 252912.

De training voor buurtbewoners in Blokker is onderdeel van een reeks maatregelen die is genomen om de overlast in Blokker terug te dringen. Onder meer intensiever toezicht door de politie en Stadstoezicht, overleg met buurtbewoners en jongeren, extra inzet van jongerenwerkers, nieuw straatmeubilair, inloopavonden voor de jeugd, projecten voor de jongeren, het wijzen op de zogenaamde groepsaansprakelijkheid, en het instellen van een verblijfsontzeggingengebied en een alcoholverbod. Laatste wijziging van deze pagina: 7 april 2009