Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Gemeente Oldenzaal verwelkomt nieuwe inwoners

gepubliceerd op : 11-5-2009

Alle mensen die in het afgelopen jaar in Oldenzaal zijn komen wonen worden door de gemeente van harte welkom geheten tijdens de `Dag van de Nieuwe Inwoner'. Uiteraard wordt ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwelingen kennis te laten maken met de stad in al haar facetten. Deze vijfde editie van de `Dag van de Nieuwe Inwoner' zal op woensdag 27 mei 2009 plaatsvinden.

Omstreeks 16.00 uur zal burgemeester Backhuijs de nieuwe inwoners van Oldenzaal op het stadhuis ontvangen met een presentatie over de stad. Hierbij komen niet alleen algemene wetenswaardigheden aan bod, zoals de geschiedenis en de voorzieningen die Oldenzaal rijk is, maar ook de culturele bijzonderheden van de stad.

De mooiste plekjes van Oldenzaal

Vervolgens vertrekt bij het stadhuis een bus zodat de nieuwe inwoners met eigen ogen de mooiste plekjes van de stad kunnen bewonderen. Oldenzaal-kenner Tonny Heinink zal de groep vergezellen en allerlei interessante verhalen vertellen over de bezienswaardigheden. De busreis zal een uur tot anderhalf uur duren, waarbij regelmatig gestopt wordt om alles ook van dichtbij te kunnen zien. Bij terugkomst op het stadhuis is er alle gelegenheid voor de nieuwe inwoners om onder het genot van een hapje en een drankje informeel met elkaar en de burgemeester na te praten.

Aanmelden

Alle personen die tussen juni 2008 en mei 2009 in Oldenzaal zijn komen wonen, zijn van harte uitgenodigd. Zij kunnen zich opgeven door contact op te nemen met de afdeling communicatie van de gemeente Oldenzaal, telefoonnummer (0541-) 588296. Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar nieuweinwoner@oldenzaal.nl.