Gemeente Grave

Maak kennis met de gemeenteraad
Foto raadszaal.JPG

Te gast bij de raad

Het werk van de gemeenteraad gaat iedereen aan. Het gaat over de school, het groen, sport, parkeren, huisvesting voor ouderen, veiligheid; allemaal zaken waar je als inwoner van een gemeente mee te maken hebt. En, het werk van de gemeenteraad is belangrijk; de raad is immers het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Raadsleden zijn gekozen volksvertegenwoordigers die namens alle inwoners van de gemeente besluiten nemen en het college van burgemeester en wethouders controleren.

Â

Om meer bekendheid te geven aan het werk van de raad én om het contact tussen raadsleden en inwoners te verbeteren gaan de raadsleden zich in de komende maanden aan u voorstellen. Daarnaast starten we het project âGast van de raadâ, waarin inwoners de gelegenheid krijgen persoonlijk kennis te maken met de raadsleden en het raadswerk. Het vergroten van de bekendheid van het raadswerk is ook belangrijk om het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Â

Raadsleden stellen zich voor

Vanaf 27 mei verschijnt er elke 2 weken een artikel op deze pagina waarin een zittend raadslid zich voorstelt. U kunt daarin onder andere lezen hoe het raadslid in de politiek terecht is gekomen, wat hij of zij leuk vindt aan het raadswerk en waar hij of zij zich de komende tijd voor in gaat zetten.

Â

âGast van de Raadâ

Daarnaast start bij de raadsvergadering van 7 juli het project âGast van de Raadâ. Inwoners worden uitgenodigd zich te melden als âGast van de Raadâ. Deze gasten worden voorafgaand aan de raadsvergadering ontvangen door de burgemeester, de griffier en twee raadsleden. Zij eten een hapje samen en vertellen u meer over het raadswerk en de agenda van die avond. Daarna volgen de gasten de raadsvergadering vanaf de publieke tribune. Na afloop is er ruimte om na te praten met de raadsleden..

Â

Voor dit project nodigt de gemeenteraad een willekeurig geselecteerd aantal inwoners uit. Daarnaast kunnen belangstellenden zich ook rechtstreeks aanmelden.

Â

Informatie

Stelt u het op prijs om meer te weten over het raadswerk en kennis te maken met de raadsleden?

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het cluster Communicatie en Bestuursondersteuning (0486) 477 213 of stuur een email naar s.van.den.heuvel@grave.nl.

Â

Â